kihelkonna - rav - 5.diena [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

rav - 5.diena [30. Mar 2012|11:27]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|]

priekšpusdienā brīnījos, ka tiešām negribas ēst. bez īpašas apetītes uztaisīju pusdienās salātus un noēdu. eksperimenta pēc sablenderēju tomātu, iebēru tajā garšvielas (kajēnas pipari bija beigušies) un virsū uzbēru drāzeņus, kādi nu mājās bija. bija tīri garšīgi.

nezinu, vai tas apetītes trūkums ir no iedvesmas narkozes (kad ieņem galvā kaut kādu iedvesmojošu diētu, tad dažas dienas var negribēties ēst, bet pēc tam gribas rīt dubultā) vai no kaut kā cita. iedvesmas narkoze tā nevarētu būt, jo vispār man bija daži steidzami darbi vakar un par ēšanu galvu nelauzīju. man kā potomstvennajai rīmai tas liekas neparasti.

vakarā satasīju zaļo kokteli, uz ko viskārākais bija mazzaķis.

bet tad notika lūk, kas. taisīju mūsmājās ļoti iecienītu rīsēdienu. nu kā es nepagaršošu, ja citiem dodu. nu pagaršoju, vēl un vēl. mazzaķis ēdot šaudīja mēli un teica "garšīgs", ēda pats un baroja mani. un tad vēl bišķiņ - savus iecienītos ēdienus es parasti kārtīgi sastumju māgā, un tāda ēšana ģimenes lokā ir sociālais events. varētu jau neēst, bet ēšana ir kaut kas vairāk par ēšanu, ja visi mielojas kopā un priecājas. nu cik tad var taisīt citiem un neēst? grauzt sauso ceturtdaļu kaktā drūmi.

šorīt lūdzu laulenim apēst atlikušo, bet viņš atteicās, jo esot jau brangi paēdis. tā nu es noēdu pa tīro, lai vairs nav. jo esmu mājas cūka un ēdienu ārā nemetu. eksperiments nu ir sabojāts. varu vien mierināt sevi ar to, ka svaigēdājs ir tas, kas svaigi ēd virs 75%. bet nu baigi vienkārši ir tā pļukt un pierīties. tā nebija emocionālā ēšana; ēšana ir ģimene un ģimene ir ēšana.

pēc vakariņām uzreiz tāds nogurums uznāca. bet varbūt vnk dēļ dienas beigām.
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]koki
Date:30. Marts 2012 - 11:46
(Link)
tā svaigēšanas guru Victoria Boutenko saka, ka ceptais/vārītais/.. ēdiens ir ļoti atkarību izraisošs.
es savos raw/veg eksperimentos esmu par to pārliecinājusies (ciešu no picu atkarības :)
varbūt nākotnē palīdz doma, ka - nē, šos čipšus es neēdīšu, jo man to nevajag, tā ir tikai atkarība, kas runā!
un turpini! tas nogurums pēc tam pasaka daudz!
[runā atbalsta grupa, ne kārtējais karojošais...]
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:30. Marts 2012 - 12:06
(Link)
jā, man bija vairāki mēnešiem iekavējušies rakstu darbi un svaiga būdama es tos diezgan labi apdarīju. turamies :)
[User Picture]
From:[info]koki
Date:30. Marts 2012 - 12:37
(Link)
jā!
un dēļ svaigēšanas es sāku ēst no rītiem, kas visu dzīvi bija tādas mokas.
problēma bija saturā - ar vieglbarību, izrādās, varu piestūķēties ka vai kaut 6 no rīta :)
bet tik labi - vakarā negribas pierīties un no rīta vieglums un daudzmaz spēks dzīvei!
[User Picture]
From:[info]rediiss
Date:30. Marts 2012 - 13:09
(Link)
bet uz cik ilgu laiku jums pietiek tās zaļbarības? man, teiksim, ļoti ātri sāk gribēties atkal ēst, ja neesmu normāli gaļu pusdienās ēdusi. kas kaitina. jo es negribu visu laiku domāt par ēšanu un klausīties vēdera kurkstēšanā hehe un āboli vispār ir kaut kāds apetītes pastiprinātājs, es nez.
[User Picture]
From:[info]koki
Date:30. Marts 2012 - 13:24
(Link)
triks ir turēt pa rokai riekstus, dateles, aprikozes u.c. - ļoti labi pabaro, kad uznāk ēdtrakums.
arī, ko ēd - ja tik zaļumus un burkānus, grūti, ja avakado, eļļas, riekstus u.c. treknās lietas - normāli, dienai pietiek.
kaut tās atkarības - picas un ceptie kartupeļi, jau moka gan vislaik un, jā, kaitina domāt par to, ko un kad ēdīšu :)