raw - 2.diena |
[27. Mar 2012|08:32] |
vakar:
brokastis - liels ābols un sula (3 burkāni, 1 selerijas kāts, šķēle kāļa, dažas spinātu lapas), dalīts uz 3 (lietoju kopā ar sīčiem). pudienas - salāti (tomāts, drusku baklažāns, puse avokādo, eļļa). pēcpusdiena - noriju atlikušo avokādo, sauju saulespuķu sēklu, 1 ābolu. vakariņas - sablenderēta pētersīļu pusbunte ar kivi (pētersīļus mana sulu spiede neņem). salāti ar tomātu un papriku (taisīju laulenim, pusi pate izriju), nepilns bumbieris.
ēdienkartes mērķis bija nejusties izsalkušai, taisot ēdienus pārējiem un ik pa laikam uzturoties virtuvē.
secinājumi.
ar šito nav aršana, jo kārojas to visu, kas dabonams virtuvē. diskomforts iekšās. kad iedvesmas nerkoze beigsies, nebūs šķēršļu nekādu. es gribu nevis sūru diētu, bet patīkamu jaunu ēdienkarti. lai naktī lavītos pie ledusskapja ierīt nevis siermaizi ar majonēzi, bet, piemēram, svaigēdāju lečo.
jā, ir svaigēdāju lečo un ketčupi, un kūkas, un spageti, un zupas, un cepumiņi, un kas tik vēl nē. ir zināma psiholoģiskā barjera ķerties pie mērcēm un pastētēm. kaut gan tās pastētes ir glabājamas ledusskapī nedēļu. uztaisi un tad nedēļu ķepsē virsū dajebkam. tā nu iemērcu saulespuķu sēklas un šodien taisīšu pirmo pastēti, pašu vienkāršāko, pat bez mandeļu piena.
turklāt avokādo ir norīts, tāpēc vajag ar kaut ko citu piesiet dūšu.
===
Basic Pâté INGREDIENTS
* 3 Cups sunflower seeds, soaked 8-12 hours, sprouted (leave out on counter) 2-4 hours * 1 cup lemon juice * 2 tablespoons nama shoyu or similar liquid salt substitute * 1 clove chopped garlic
DIRECTIONS
In a food processor, process the sunflower seeds, lemon juice, salty liquid and garlic until smooth . Store in a covered container for up to two weeks.
Yields 6-7 cups. |
|
|
Comments: |
| From: | blond |
Date: | 27. Marts 2012 - 11:14 |
---|
| | | (Link) |
|
man liekas, ar šitādu diētu var nomirt badā. bet, ja sāk pēc tam ēst normāli - tad pamatīgi uzbaroties.
:) tā rādās. mani ierobežo tas, ka vairākas dienas netieku uz veikalu. bet man jau tikai 5 dienas jāiztur :)
| From: | str |
Date: | 27. Marts 2012 - 11:30 |
---|
| | | (Link) |
|
Var jau auzas mērcētas apēst , piesiet dūšu
tas ir mans iecienītais brokastu ēdiens, bet tā kā rūpnieciskās pārslas nav raw, pašlaik izlaižu. bet varbūt tomēr vajadzēs.
| From: | str |
Date: | 27. Marts 2012 - 13:20 |
---|
| | | (Link) |
|
man domāt ja dabūsi kkur graudus no ZS, tad būs raw.
Man šķiet ļoti neliels apjoms visās ēdienreizēs; ja reiz mērķis ir mainīt ēšanas paradumus, tad izsalkumu nevajadzētu pieļaut. Svaigēdājiem taču ir milzums visādu recepšu acu un vēdera apmānīšanai, mēģini ķerties pie tām :) Un vēl viņi paši saka, ka nevajag uz sitienu sākt pilnīgu raw diētu, drīzāk gan pamazām aizstāt pierastos produktus ar svaigēdāju alternatīvām. Bet es, protams, turu īkšķi, lai Tev izdodas tā, ka pašai prieks!
paldies :) ar to pakāpenisku aizstāšanu man visu laiku bija tā, ka slinkums uzvarēja. tāpēc tagad taisu uzrāvienu, nu vismaz to piecu dienu kūri. katru reizi, kad atkrītu atpakaļ, atkrītu jau mazu soli tālāk :D :D
Kad būs iespēja tikt līdz veikalam, var apbalvot sevi ar kādu no pure2raw.com receptēm - tajās ir daudz snobisku sastāvdaļu, bet šo to var labi adaptēt arī mūsu apstākļiem.
Pastēte izskatās daudzsološa, ne tikai svaigēdājiem
bet sanāca negaršīga.
drīzāk šo "Pastēte: Mērcētas saulespuķu sēklas kopā ar padaudz labas eļļas, nedaudz sāls. Sablenderē un našķojas. Dažas dienas labi glabājas ledusskapī. Ja grib tūlītējai apēšanai un ēst ar karoti nevis smerēt uz salātlapas, gurķa šķēles (vai varbūt maizes), tad var pielikt arī kabacīti vai cukini - būs šķidrāka un maigāka."
Salīdzinot recepetes šķiet, ka vai nu citrons vai ķiploks pie vainas - man šķiet, ka citrons : ) | |