kihelkonna - 59 seconds [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

59 seconds [7. Aug 2011|08:58]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
tas laikam bija biezpientaure, kas ieteica šo grāmatu
http://www.codinghorror.com/blog/2011/07/nobodys-going-to-help-you-and-thats-awesome.html

te viņu var dabūt klausīties bez reģistrēšanās
http://rs-catalog.com/e-books/211456-59-seconds-think-a-little-change-a-lot.html

autors grāmatu ir gaumīgi sakompilējis no stāstiem par saviem un citu psihologu pētījumiem. te tiek pārbaudīti dažādi pašpalīdzības grāmatu ieteikumi un daudz kas cits.

man ļoti patika šis stāsts. studenti gatavojas eksāmanam. pusei studentu tiek palūgts katru dienu pāris minūtes vizualizēt, ka viņi dabū labu atzīmi. iztēloties savas jaukās emocijas tai sakarā. otrai pusei nelūdz neko. abu pušu studentus novēro - cik daudz viņi mācās.

izrādās, ka dažu minūšu pasapņošanai (daydreaming) bija krimināla ietekme uz to, kā studenti mācījās. vizualizētāji labāk jutās un tāpēc mācījās daudz mazāk. attiecīgi viņi dabūja sliktākas atzīmes.

upd.
ļaužus iztaujāja par to, vai viņi vizualizē savu skaisto nākotni vai ne. daļa to darīja un daļa nedarīja. tad visus kādu laiku novēroja. vizualizētāji izsūtīja daudz mazāku skaitu darba pieteikumu, vēl visu ko viņi darīja daudz mazāk un pēc dažiem gadiem viņiem bija ievērojami zemāka alga nekā nevizualizētājiem.

te gan varētu būt sajaukti cēloņi ar sekām. iespējams, ka te ir sapņotāji, kas līdzīgi uzvestos arī bez vizualizēšanas.

svara nometējas pirms ballītes. daļai lūdz visualizēt, cik labi viņas ballītē uzvedīsies un ar kādu prieku ēdīs tika diētiskos ēdienus. otrai daļai lūdz iztēloties, kā viņas metīsies virsū paikai kā rijīgas cūkas un atkal drausmīgi pieēdīsies.

tur es kaut kādas detaļas piemirsu, bet pēc x gadiem negatīvi domājošās bija nometušas par 26 mārciņām vairāk nekā pozitīvi domājošās.

upd
turpinājums http://klab.lv/users/kihelkonna/245832.html un http://klab.lv/users/kihelkonna/246027.html
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]citronmeetra
Date:7. Augusts 2011 - 10:16
(Link)
Mjā. Man laikam piemīt nelāgs niķis regulāri vizualizēt visādas briesmu ainas. Brīnos, kā vēl turos pie dzīvības un kaut kādas kārtības. Esmu ļaunu domu daydreamer.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:7. Augusts 2011 - 11:04
(Link)
nu ja tas tur tevi modru tad labi :)
From:[info]divi_g
Date:7. Augusts 2011 - 21:59
(Link)
Pēc tās grāmatas sanāk, ka tieši tāpēc arī turies.
Daymarer :)
[User Picture]
From:[info]puuce
Date:7. Augusts 2011 - 13:18
(Link)
Es savukārt tieši nesen domāju par to vizualizēšanu un raizējos, ka man no tās nekas, nu pilnīgi nekas vairs nesanāk. Savukārt pieredze rāda, ka tās lietas, ko reiz esmu vizualizējusi, tiešām ir realizējušās. Ko nu?
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:7. Augusts 2011 - 13:48
(Link)
mana pieredze un arī zinātnieku pētījumi rāda, ka ar domas spēku var teicami iedarboties uz savu veselību.
kas attiecas uz tavām sekmēm - tu jau droši vien nevis gulēji un sapņoji, bet arī sūri un grūti strādāji. tev bija detalizēts plāns un citas lietas, kas, kā stāstīts tajā grāmatā, darbojas.
From:[info]karuna
Date:7. Augusts 2011 - 15:00
(Link)
Jebkurš plāns sākas ar vizualizēšanu un sapņošanu. Te nu mēs esam atpakaļ, ar ko esam sākuši. :)

Vajadzīgs līdzsvars, bet katrs cilvēks ir atšķirīgs un nav vienas formulas. Šo grāmatu es izlasīju pirms kāda gada un pat pāris reizes pārlasīju, bet īsti nekādu labumu neguvu. Domāju, ka tur ir labi domu graudi, bet tie piemēri ir pārāk teorētiski un atrauti no reālās dzīves.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:7. Augusts 2011 - 16:58
(Link)
es to grāmatu vēl neesmu izlasījusi :)
bet es domāju, ka dažreiz ir līdzīgi kā ar alkoholosma ārstēšanu - vajag nevis grimt ilūzijās, bet skarbi konfrontēties ar dzīves īstenību.
From:[info]karuna
Date:7. Augusts 2011 - 15:42
(Link)
Manuprāt Coding horror diskusijā ir pārāk zemu novērtēts "cost of failure". Protams, cilvēkam ar iedzimtām līdera īpašībām būs viegli tikt pāri neveiksmēm, savukārt citiem neveiksme var būt emocionāli postoša un pat iedzīt depresijā.

No šāda aspekta tiešām ir labāk nefantazēt par mērķa sasniegšanu, jo reālā dzīvē lielākā daļa to nekad arī nesasniegs, dažreiz pat pēc desmitiem gadu pūliņu. Bet ja iepriekš ir apcerēta neveiksme, tad būs vieglāk to pārdzīvot.

No otras puses, pārmērīgs pesimisms arī nav nekas labs. Latvijā lielākā daļa ir pesimistiski par nākotni, un es šaubos, ka tas mums palīdz. Šī grāmata ir rakstīta amerikāņiem, kuriem dzīve ir sakārtota un sabiedrībā valda pārmērīgs optimisms, tāpēc tur aicinājums reālāk skatīties uz dzīvi ir vietā. Visur ir vajadzīgs līdzsvars.