Kemune

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
FB ir kļuvis par pilnīgu miskasti, kura spiež uz ātru izklaidi. Kaut kā turējos ilgi pie diezgan tīras un kvalitatīvas lentes, bet nu vairs to nav iespējams savākt.

Varētu to nelietot, bet kā lai uzzina retu reizi par kādu labu pasākumu? Un ar manām totāli nesociālajām prasmēm tas nozīmētu vispār došanos mūžīgā klusēšanā.
  • Jā, vai ne. Izmantoju metodi, ka laikoju to, kas patīk, piemēram, vienu gleznu lapu un fb man dod vēl to pašu līdzīgu. Bet pasākumu afišu stabu vajag.
  • Man liekas nav iespējams ne tuvu kvalitatīvu turēt. 1) algoritmi uzspiež to, ko tie grib 2) reklāmas ar random div/iem, kurus nevar tā nemaz atfiltrēt.

    Un kādreiz es domāju, ka kaķīši un cicīši ir briesmīgi.
  • Viens variants ir lietot fb pēc iespējas neko nesakot par sevi, anonīmi zem nika, var skatīties jaunumu lenti un lietot čatu. Tad jaunumu lente sastādās no apmeklētajām grupām un tml, algoritmam vnk nav citu izejas datu.
  • Izskatās kā priekš tevis tieši šodien:

  • Panākt ka cilvēki no fb sākt attiekties masīvi. Tad info par pasākumiem atgrieztos dažādās konkrētās mājaslapās. Vai cilvēki atkal sāktu cits ar citu runāt in pavēstīt par pasākumiem, neiedomājos ka "vinš taču fb noteikti to jau redzēja "
  • man ir draugi kas gavēņa laikā pārslēdzās uz Facebook Local (tikai events un nekāda feed'a).

    man palīdzēja vienkārši "unfollow" trīs-četrus cilvēkus (kas ģenerēja > 90% bullshita, super short-tailed distribution) un uzzināju ka pārējie raksta reti un ieiet reizi pāris dienās uz minūti ir OK.
  • Man palīdz FB Purity spraudnis.
    Atfiltrē reklāmas, ļauj sakārtot lenti hronoloģiski, nevis pēc FB "tiem, kam ir, tiks dots vēl vairāk" algoritma.
Powered by Sviesta Ciba