Kemune

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

[..] Četras autortiesību organizācijas bija vērsušās Satversmes tiesā, uzskatot, ka savulaik valdības apstiprinātais saraksts ir novecojis un nepilnīgs, jo tajā nav iekļauti modernāki datu nesēji.

Noteikumu grozījumi paredz, ka atlīdzības lielumu nosaka kā procentuālu likmi no datu nesēja vai reproducēšanai izmantojamās iekārtas pirmās pārdošanas cenas Latvijas teritorijā. Visu veidu CD un DVD tie būs 6%, USB zibatmiņām - 4%, personālajiem datoriem - divi lati par vienu vienību.



Paskaidrojiet man lūdzu, kā kaut kas tāds var aiziet tik gludi, neizraisot pat plunkšķi? Vai tiešām neviens nesaskata absurdu un dubultas nodevas iekasēšanu? Neviens žurnālists, neviens viedoklis?
  • jābetko neviens var iesākt pret četrām?!
    praktiski neko, četrreiz.
  • Tas jau vēl ies caur Saeimu imho
  • Lai gan pēc KM relīzes izlasīšanas sagribējās vai nu uzrakstīt karojošu neiecietīgu viedokli vai (vieglāk bet nekonstruktīvāk) visus KM darbiniekus nosaukt par stulbiem idiotiem.
  • Sūds (ekskjūz mai frenč) par divkāršu aplikšanu. Cik cilvēki izmanto gan šo pavairošanas ierīci, gan datu nesējus, lai veidotu atļauto vienu rezerves kopiju legāli nopirktu un ar autortiesībām aizsargātu materiālu?

    Jo, kaut arī savulaik šīs nodevas ieviesa, aizbildinoties ar pirātisma radīto zaudējumu kompensēšanu, pēc likuma formulējuma šiem nav nekāda sakara un tu joprojām vari nokļūt pie stipri lielas soda naudas, ja Tavos datu nesējos atrodas kaut viens mp3, kura iegādi nevari attaisnot ar pirkuma čeku.

    Turklāt, naudiņas nokļūstot tikai pie audio/video māksliniekiem. Kaut vai tās pašas datorspēles un to izstrādātāji kaut kā ir piemirsti.
    • Par to, ka tev būtu jāpierāda savu mp3 izcelsme, stipri šaubos. Cilvēkam nevar būt jāpierāda, ka ir nevainīgs. Tad jau arī par jebkuru citu pirkumu būtu pienākums glabāt čekus, lai tikai pierādītu, ka savu mēteli vai gultu neesi nospēris.
Powered by Sviesta Ciba