extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
Man prieks, ka tu sāc apzināties, ka MI ir sūds un nav nekāda revolūcija. Varu tikai apbrīnot tavu optimismu, ka, metot pakaļ vairāk naudas, ir iespējamas kvalitatīvas izmaiņas. Tāds cerības cilvēkiem bija ar vēža terapijām, kuru izpētē ir ieguldīti milzīgi līdzekļi, bet nekas kardināli citāds nav atrasts.

Man jau šķiet, ka šīs cerības nāk no fantāzijām, ka ja vien cilvēkiem nebūtu jāstrādā, jo visu darītu roboti, tad viņi rakstītu dzeju un romānus, nodarbotos ar zinātni un sportu, kopīgi dejotu miera dejas un mīlētu viens otru.

Reāli visdrīzāk vairums nodzertos, nonarkotos, slaistītos vai karotu viens ar otru. Es neesmu kristietis, bet šķiet, ka Bībeles autoriem bija vairāk izpratnes par cilvēku psiholoģiju, kad viņi rakstīja, ka mums būs savu maize ēst ar sviedriem vaigā. Darbi mainās, bet principam ir jāpaliek tam pašam – katram ir jāuzņemas kaut kāda atbildība, arī tad, ja vairums darbu darīs inteliģenti roboti. Tāpēc es vienmēr esmu atbalstījis mērenu reliģisku domāšanu. Tas dod cilvēkiem ticību mērķim un palīdz pieņemt dzīves grūtības, no kurām mūsdienās visvairāk ir mentālās problēmas.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?