juvenal ([info]juvenal) rakstīja,
@ 2023-12-17 22:27:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Miera Ķēniņa supervīzija ir iespējama jau tagad ar MagisteriumAI LLM (magisterium.com). Pārbaudīju un tas kopumā ir sinodāls, Franciska garā un mani nenosodīja, bet iedrošināja turpināt ticības ceļu.

OpenAI rīkojās nedaudz līdzīgi - GPT4 laida virsū GPT2 supervīziju. Šeit analoğija ir tikai daļēja, jo MagisteriumAI varētu būt GPT4 klases specializētais modelis (tam ir arī akadēmiskā versija), resp., frontes modelis un to piemēro citiem frontes modeļiem. Tātad tas nebremzē attīstību, bet attīstībā iekļauj visu labo par solidaritāti utt.

Un pakonsultējos ar GPT. Tiešām, Akvīnas Toms (sekojot platonismam) saka, ka intelekts dabiski meklējot pašu galīgos cēloņus un patiesības un tāpēc nonāk arī pie Transcendences (viņš lietoja citu vārdu) atziņas. Un tad jau arī visas ētiskās sekaa. Man liekas, ka arī superintelekts meklēs galīgās atbildes un pasaulē, kurā ir kombinatoriālā augsme, tās būs vienmēr jaunas un jaunas, pat ja lielā atbilde varētu būt atrasta.

Re, materiāls Ziemassvētku sprediķim. Tikai šaubos, vai draudze gribētu ko tādu vakarā klausīties. Mācītājs varētu pamatīgi izgāzties un sabojāt svētkus.

Un vēl. Superintelekts nozīmētu pēctrūkuma sabiedrību, kas nozīmē, ka daudzas ētiskās dilemmas pazustu vai nebūtu tik akūtas. Tas arī, jā.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2023-12-17 23:32 (saite)
Nav nekādas galīgās atbildes

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?