juvenal ([info]juvenal) rakstīja,
@ 2022-11-18 14:13:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Resursu koncentrācija... Ja tu paņem nost naudu nabadziņa, tad viņš un viņa/as bērni nevar attīstīt savas spējas, viņi nīkuļo, nerelaizē savu potenciālu. Tāpēc redistribūcijai noteikti ir jabūt, bet tāda, kas veicina cilvēku izaugsmi. Amarta Sen, Human Development Approach, Capabilities Approch. Ierobežota, sociālā, fokusēta redistribūcija kā spēcinātājs un iespējotājs. Lai nevis vienkārsi koncentrētu naudu un radītu pretvēžu zāles, bet lai radītu vispārēju prasmju izaugsmi, kas noved nevis pie vienas klīnikas, laboratorijas, bet pie demistiem klīniku, laboratoriju, jaunuzņēmumu, inovāciju.

Un mūsdienās, kad roboti aizvien vairāk dara fiksētos darbos un ir resursi no robotu darba investīcijām cilvēkos un no otras puses - ir cilvēki, kuros vajadzētu investēt (un nevis kurus nolikt konkurencē ar mašīnām) - tieši mūsdienās bezsatura laissez-faire neder.

Risinājums ir sociālliberālisms. Un žēl, ka Latvijas politikā tas vairs netiek pārstāvēsts Saeimā. Un žēl, ka tā kvalitāte atstāj vietu vēlēties vairāk. Tā ja. Bet risinājums un ceļš ir redzams. Un arī tas ir daudz.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?