extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
>> Atškirībā no Covid (vakcīnas) un karstumiem (ģeoinženierija), inflācijai risinājumi bija un ir zināmi ļoti labi.

Tu varbūt to vēl neatceries, jo biji pārāk jauns, bet vēl 2008. gadā vairums valdības sajoza jostas, jo uzsāka taupības politiku, lai neradītu inflāciju pēc nekustamā īpašuma burbuļa un banku krīzes. Un Krūgmans nāca klajā ar ķecerīgo ideju, ka nauda ir jāiepludina ekonomikā, lai novērstu recesiju, jo šādos apstākļos tas neradīs inflāciju.

Par Krūgmanu toreiz smējās visi, arī cibā, bet viņam ne tikai praksē pierādījās taisnība, bet nākamos 10 gadus likmes turējās minimāli zemas un pat negatīvas.

Makroenomikai varbūt var atrast labākus risinājumus, bet tie ir jāmeklē grūtā teorētiskā un empīriskā ceļā. Diemžēl, vairums jauniešu grib vienradža risinājumus, un domā, ka iesakot, piemēram, kriptovalūtas viņi ir kaut ko atrisinājuši un bieži pat neapzinās, ka šie risinājumi ir daudzkārt sliktāki par to, kas mums pašreiz ir.

Tāds pats jauniešu hubris ir vērojams daudzās citās nozarēs. Tikai tāpēc, ka kāds ir iemācījies ar pirkstu bakstīt mobilā telefona ekrānā ar ChatGPT lietotnē, vēl nenozīmē, ka viņš vispār saprot nozares pamatprincipus.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?