juvenal ([info]juvenal) rakstīja,
@ 2023-06-21 08:38:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Šorīt viena lēdija Satori sūdzas https://satori.lv/article/vajais-zinatnes-avangards ka doktorantūrai nav naudas. Bet viņa ne ar teikumu nepieminēja, kādas vērtības viņa plāno radīt, ja kāds šo naudi iedotu. Man ir skaidrs, ko var radīt MI vai robotu zinātnieks. Man ir skaidrs, ka soc zinātnieks pētot sociālo nevienlīdzību, sociālos iespējotājus vai MI sabiedrības mehānismus var dot vērtību.

Bet šajā gadījumā dāmai laikam vajag nosaukumu, projektu naudu un wokisku ākstīšanos par ziloņkaula torņa tēmān, tp, kā sabiedrībai padarīt prusaku un kaltētu tārpu ēšanu pieņemamu.

Un ja tā, tad labi vien ir, ka naudas nav.

Rakstā arī ne vārda par avangardu.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


(Anonīms)
2023-06-21 09:14 (saite)
Prusaku ēšanas studijas = soc. nevienlīdzibas studijas.

(Atbildēt uz šo)


[info]ctulhu
2023-06-21 21:20 (saite)
Man šķiet ka te Juvenal ir pārāk virspusīga sajēga par to ko apzīmē ar vārdiem kurus tu mīli bieži atkārtot - MI, roboti, automatizācija. Tev tie teksti ir tādi lozungveidīgi, infantīli, bez konkrētikas.

(Atbildēt uz šo)


[info]juvenal
2023-06-22 00:16 (saite)
OK. Arī MI un robotikā ir neskaitāmas lietas, kuras citi sauktu par tukšību un kuras ne-investēti "industriālisti" tā arī sauc. Kaut vai tipu teorijas vai ğeneratīvas dejas kustības. Un kuras kaut kad izrādās atslēgas pielietojumi. Un es saprotu arī insektu proteīna jēgu. Bet šajā Satori rakstā nejutu tā autores sūtību būt citu servisā. Un viņas Researchgate lapa daudz ko izskaidro un šo skaidrojumu vajadzēja ielikt rakstā, ja tas pretendē uz politikas vērtējumu un ieteikumiem.

Zinu, ka mans kategoriskums ir brutāls (sevišķi no rītiem) un tie daži cilvēki, kuriem ir vajadzīgi kaut vai Vēberna "Pieces" un kurus es visvairāk gribētu sastapt, tāpēc mani izslēdz no savas dzīves. Bet šeit nav aizliegts būt mentālam, lūzerim, utt. Un vakarā censties laboties un ticēt labākam rītam.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-06-22 11:31 (saite)
/ Bet šajā Satori rakstā nejutu tā autores sūtību būt citu servisā. /

Nevajag būt citu servisā, vajag uzzināt un izdomāt jaunas lietas, tad arī citiem būs labi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?