juvenal ([info]juvenal) rakstīja,
Re Antiprojekcija

Biedra pienākumi ir maksāt biedra naudu (parasti padsmit eur mēnesī, valde var atbrīvot arī no šī maksājuma un daudzi neaktīvie tāpat neliekas ne zinis un nemaksā neko), bet viss pārējais ir brīvprātīgi. Jā, aicina piedalīties darba grupās, pasākumos, priekšvēlēšanu kampaņās, kongresos, aptaujās, iekšējās diskusijās slēgtajās soc tīklu grupās utt. Bet tie vienmēr ir aicinājumi, un nekad tie nav uzdevumi. Nav arī sevišķa peer pressure darīt kaut ko. Tāpēc laika patēriņš var būt nulle.

Valsts politika ir tāda, ka cenšas likt partijām būt atvērtām jauniem biedriem un arī partijas ir ieinteresētas gan daudz biedros, gan biedra naudās, gan budžeta dotācijās, kas nāk par katru biedru. Protams, ja biedrs vēl kaut ko izdara, tad pavisam labi. Es gan nezinu par partijām, kas ir kă biznesa projekti.

Esmu sev noteicis, ka nekad nedzīvošu no politikas darba, ka vienmēr man būs sava pamatprofesija un ienākumi no tās.

Katram biedram ir viena balss un ir lielie lēmumi par valdes sastāvu un konfigurāciju, kā startēt vēlēšanās. Un ir mazie lēmumi aptaujās un opcionāls pienesums. Kopumā gan vairākums seko aktīvam ("elitei") un tāpēc "mūžīgie opozicionāri, neapmierinātie" var teikt, ka neko ietekmēt nevar. Tomēr partija ir cilvēku grupa un tās interešu un ideju straumes jau saplūst un aktīvie izceļas, kā jebkurā grupā. Protams, galu galā biedra "svaru" tomēr nosaka lielo vēlēšanu rezultāti un spējas sarunāties ar vēlētāju un nevis "vārīšanās" partijā.

Tas ir mans iespaids.

Man personīgi liekas, ka AI ļoti maina pasauli un ir jābūt kolektīviem lēmumiem par šiem jautājumiem, tāpēc dalība partijā ir mana iekšējā ētiskā vajadzība, kā esmu atbildīgs par AI sasniegumiem un sekām.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?