juvenal ([info]juvenal) rakstīja,
Un vēl piemēri par trūkuma radīto ļaunumu.

Piem., savulaik ziņās bija ar ASV teroristiem. Arābu džeks bija izdarījis visu, kas bija labam cilvēkam jādara - ticis ASV, labi mācījies, pabeidzis universitāti un pie tam inženierijā. Un uzreiz neizdevās atrast darbu. Kaut vai tāpēc, ka tolaik ASV outsourcēja ražošanu (ar visām inženierspējām) uz Ķīnu. Un viņā pamodās rūgtums un zuda ticība kārtībai pasaulē. Un viņš kļuva par teroristu.

Vai arī cik nav dzirdēti stāsti par ASV studentiem, kas pabeiguši augstskolu gribētu strādāt zinātnē vai labdarības organizācijās vai kādās citās nozarēs, kas darba labu. Bet viņiem studiju kredīti, tāpat arī mājokļa hipotēku, kuru kāro, ir tik nežēlīga, ka ir jāstrādā nozarēs, kuras asociējas ar ļaunumu. Piem., kvantitatīvas finanses savulaik bija modē, tagad visi tiek kreditēšanas "stārtupi" utml.

Un tas pats ar narkotiku tirdzniecību vai noziedzību. Šaubos, vai tiešam ir tik daudz cilvēku, kas ir gatavi riskēt, kas ir gatavi atteikties no pašcieņas, lai ar vieglu prātu nostātos uz šī ceļa. Gan jau ka trūkums un smagas izvēles bija tas grūdiens.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?