juvenal ([info]juvenal) rakstīja,
Nav pamata skepsei. Kvantu datorika attīstās un virzās no kombinācijas neuzticamas komponentes+pamatīga kļūdu korekcija uz uzticamākām komponentēm+mērena kļūdu korekcija, tāpat kā čipi.

Laikam viņi vēl nav atraduši nokaujošo pielietojumu. Un es pats arī seviški neaizraujos ar kvantu datoriku, jo, cik zinu, tad SAT problēmai būtiski paātrināta kvantu algoritma nav. Es vēl esmu atvērts kvantu mašīnmācīšanai - skatīšos.

Teorētiski kvantu datorika ir ārkārtīgi neinteresanta - tas ir Šrēdingers - nerelatīvistiskā zemo enerģiju kvantu fizika. Pasaules fundamentus meklē tieši pretējā kvadrantā, kur matemātika arī ir pavisam cita.

Esmu noteikti par to, ka zinātnes attīstas, tikai tas nedrīkstētu būt tik lēni un bez praktiskām ambīcijām.

Cik esmu pavirši skatījies LV darbus, tad tie seko vietējām matemātikas tradīcijām - atklāt kaut kādus sīkus knifus. Matemātika tomēr cenšas vairāk būvēt teorijas, vispārināt un atklāt risinājumu saimes ar vienu piegājienu. Un vēl jau ir kvantu algoritmu formalizācija (Igaunijā ir viena grupa) un tad šos algoritmus pamazām sāk sintezēt automātiski. Tas arī knifu atklāšanas pieeju padarīs novecojušu. Tā kā Latvijas kvantu datorikas skolai ir kur augt.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?