juvenal ([info]juvenal) rakstīja,
@ 2024-06-18 00:04:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Iepriekšējais mans ieraksts bija par exercise mimetics. Izrādās - un par to ir jau arī satraucoši raksti vispārīgajā presē - ka semaglutīdu terapija samazina ne tikai tauku, bet arī muskuļu masu un pie tam, iespējams, neproporcionāli daudz attiecībā pret samazināto uzturu. Vēl vairāk, ja aptur semaglutīdu terapiju, tad tauku masa var atgriezties, bet muskuļu masa - nē, līdz ar to kompozīcija ir ievērojami pasliktinājusies. Arī semaglutīdu lietošana vecākiem cilvēkiem šī iemesla dēl var būt bīstama.

Tāpēc kompānijas steigā strādā pie exercise mimetics, sarkopēnijas, muskuļu atjaunošanas un audzēšanas zālēm, piem., šis https://www.nature.com/articles/s41587-024-02176-5 un labs atklāti pieejams sarakstiņš ar izstrādēm ir https://www.freethink.com/health/muscle-loss-glp-1-agonists

Aizvien vairāk izskatās, ka semaglutīdi var kļūt par milzīgu afēru ar neiedomājamām sekām. Šīs zāles tika meklētas tik ilgi un grūti, ka veiksmīgi atradumi tika nesti uz tirgu un cilvēki par tām maksāja arī neapzinoties pilnus riskus. No otras puses, milzīgā nauda, kas ienāk semaglutīdu industrijā un milzīgais pieprasījums radīs arī lielu spiedienu būt rezultatīviem exercise mimetics jomā. Novo Nordisk akciju cena kopš 2021. gada ir kāpusi 5 reizes. Tas ir iespaidīgs, taču ne pārāk neparasts kāpums. Bet uzņēmums ir liels un summas tāpēc arī ir lielas, tad jau nu viņi varētu investēt ne tikai semaglutīdu ražotnēs, bet arī exercise mimetics PA.

Cerēsim, ka zālītes atradīs. Un tad būs patiesa vienlīdzība vismaz šajā jomā - katrs varēs kļūt par muskulāru džeku ar lielisku veselību. Iespējams, ka inceļi izzudīs vispār!

---

Diemžēl netiek klāt rakstam https://www.nature.com/articles/s41587-024-02176-5 - Latvijas e-datubāzes abonē tikai pašu Nature, ne pavadošos žurnālus. Library Genesis nav un sci hub vispār nav lietojams (lai gan man liekas, ka Library Genesis ir meklēšanas interfeiss sci hub).


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?