juvenal ([info]juvenal) rakstīja,
@ 2024-03-31 18:07:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Demos "Nost ar sociālismu" ir ļoti labs diskusiju panelis https://www.youtube.com/watch?v=Ykj4th8zZ0k (paši referāti ir atseviškos klipos un tur tiešām nav nekas skatīšanās vērts). Seviški labi uzdarbojas Rungainis, sakot, ka 20 pirmie neatkarības gadi veicināja kapitāla uzkrāšanu (droši vien ārvalstu aģenti to vadīja - deva iespēju augt "kapitālistiem" par katru cenu, lai tikai panāktu brīvā tirgus eksistenci šeit. Nedodot iespēju brīvam tirgum veidoties no apakšas uz augšu) izmantojot visai nelegālas metodes un šī - nu jau vecā - kapitālistu paaudze domā primitīvi un nav ieienteresēta (pat ja ir nedaudz spējīga, tas gan ir jautājums) finansēt tehnoloģiju jaunuzņēmumus. Igaunijā Skype deva kapitālu tehnoloģiju cilvēkiem un viņi tālāk finansē cilvēkus ar to pašu skatījumu. Un šī primitīvo biznesu vara, protams, translējas uz politiku, uz primitīvo biznesu lobiju. Tāpēc arī ir tie betona, soliņu un veloceliņu projekti.

Par Rungaini neesmu augstās domās, jo - cik dzirdēts - viņš ir nodarbojies ar valsts pasūtījuma projektiem un tad jau ir iemesls pūst jenotu primitīvo biznesu lobiju stabulē. Bet šoreiz viņš laikam runā no sirds un tīri ticami. Šaubos, vai Latvijas "konservatīvajiem" patika viņa idejas par nacionāliem čempioniem un teh uzņēmumu vajadzību. Bet labi ir, ka kāds to pasaka "konservatīvajiem" ģīmi un viņi ir spiesti to noklausīties, jo atrodas zālē un par biļeti ir samaksājuši. Tā ir kā realitātes atbalss viņu ziloņkaula un primitīvo iedomu tornī.

Panelī ir runas arī par lauksaimniecības subsidijām un par valsts (pār)finansētu kultūru. Tika minēts, ka Dziesmusvētkus nevarot finansēt privāti. Kā nevar? Pirmie Dziemsusvētki taču bija tikai privāti! Un, kad Latvijā būs tie 7 vai vairāk miljardieri, tad viņi varēs finansēt vai nu Dziesmusvētkus, vai ko labāku. Piemērs, kuru vienmēr atceros ir Avena "Rīga - Jūrmala" klasiskās mūzikas festivāls. Vai (atkal kāds privātais finansējums) modernās vācu glezniecības izstāde Arsenālā. Abi bija pirms Covid.

---

Netflix ir ļoti labs "Turning Point: The Bomb and the Cold War" dokumentālais seriāls. Izrādās, ka no bumbu izmēģinājumiem vien cilvēki piedzīvo radiācijas slimības. Izrādās, ka CIA tiešām darbojās Irānā, Gvatemalā un mēģināja arī Kubas Cūku līcī. Tad jau varam šo lentīti patīt tālāk... Un padomāt, kurš karš ir godīgs un taisns un kurš karš ir citu valstu interesēs. Un tāpat ar visām netaisnīgām komunitāru vajāšanām ASV, lai gan komunitāri bija dabiska ASV politikas sastāvdaļa gadiem, seviški jau no Depresijas gadiem.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2024-03-31 20:20 (saite)
/ Izrādās, ka no bumbu izmēģinājumiem vien cilvēki piedzīvo radiācijas slimības. Izrādās, ka CIA tiešām darbojās Irānā, Gvatemalā un mēģināja arī Kubas Cūku līcī. /

Labrīt :D

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?