jessica_alba ([info]jessica_alba) rakstīja,
@ 2008-05-26 15:41:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Par algām un darbu
Pie pusdienu galda ar kolēģi runājām par janajiem darba ņēmējiem - cilvēkiem, kas sāk uzsākt darba gaitas. Viņš stāstīja par sarunu nedēļas nogalā, kur viņš absolventiem stāstīja par savu darba dienu. Puisis pieceļas, pēc skata futbola komandas kapteinis, kas draudzējas ar galveno karsējmeiteni no amerikāņu filmām, un saka:
- Krists! Agrāk pirku un pārdevu, tagad organizēju pasākumus ...
- Tu domā - jauniešu pasākumus?
- Nē, ne tikai.

Nu, bļeģ, kur kaut kāds ciemata tīnis varējis pirkt un pārdot un kādus vēl pasākumus varēja rīkot? A visi tagad tik kruti, tik kruti. Un tas atspoguļojas arī viņu vēlmēs, uzsākot strādāt savu pirmo darbu. Visu un uzreiz! Atceros, kā es sāku - kamēr vēl mācījos augstskolā, strādāju kaut kādos preses centros, radio, mazajās avīzītēs - nekur par to neko man nemaksāja. Un man pat neprasījās, lai maksātu. Dzīvoju no mammas 20 latiem nedēļā + studējošā kredīta. Un dzīvoju neslikti savās kojās. Manā gadījumā šī mana taktika attaisnojās, redzot manus panākumus tajos darbiņos, drīz tas arī attaisnojās un nu strādāju labi atalgotu un prestižu darbu (protams, bez tā, ka esmu arī aktrise).

Tagad jaunais gurķis piesakās uz darba interviju, vislabāk - projektu vadītāja amatam - tas taču kruti skan, spīd arī autiņš, mapīte līgumiem, papīriem. Aiziet uz interviju un prasa 500 Ls uz rokas. Pieredzes nekādas, izglītības- ne sūda, bet re - gribas taču! 300 Ls nu jau esot smieklīga nauda - Maximas pārdevējas par tādu nestrādājot. Es savā darbā vēl pirms, hmm, 3 gadiem saņēmu mazliet zem 200 Ls mēnesī uz rokas. Un nesūdzējos. Mans darbiņš labi skanēja, kad to pametu - protams, atalgojuma dēļ - nākamajā darba vietā tas lieti noderēja. Tagad visi grib visu uzreiz, aizmirstot par tām kāpnītēm, par kurām jākāpj.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]imagine
2008-05-26 16:31 (saite)
pirms 3 gadiem 200 latiem bija lielāka vērtība nekā tagad, un tīri grūti izdzīvot būtu ar tiem 200 šodien, ne?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]jessica_alba
2008-05-26 19:32 (saite)
nū, protams, protams. Tikai, domāju, ka tā dzīves dārdzība nu nav lielāka par 30%.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]samantta
2008-05-26 17:15 (saite)
ceru, ka tas nav par manu čīkstēšanu domāts :)
jo lai gan vēl varbūt pēc skata gurķis, bet strādāju jau gandrīz 4 gadus, un sāku ar 60 latiem mēnesī. tapēc nepieskaitīšu sevi pie tās kategorijas, kas visu grib, neko nespējot pretī dot!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]jessica_alba
2008-05-26 19:31 (saite)
nē, nē - nepavisam. Es vairāk par to, ka viens čalis te gatavojas kļūt par ej nu zini kādu tur asistentu, darba pieredzes nav, bet uzskata, ka prasīt mazāk par 500 uz rokas jau no paša sākuma ir tā kā apkaunojums, jo, redz, Maximas pārdevējas pelnot vairāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]samantta
2008-05-26 19:47 (saite)
man šķiet, ka tā bija meitene :)
bet sašutums ir pavisam skaidrs!
man bija jānostrādā 3 gadi, kad sāku saņemt 2,5 ls/h. Un tad kāda diezgan neizdevusies par mani vecāka meitene, kurai vispār nebija nekādas zināšanas arhietktūrā un AutoCad programmā, aizvālēja uz kādu biroju, un pēc tam pie pusdienu galda manā acu priekšā, aizvainoti pukstēja, ka viņai tikai 2,5ls/h piesolījuši (!)
es gandrīz šai ar dakšu acis izdūru. nepateicīgā govs!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]jessica_alba
2008-05-26 19:52 (saite)
nu, es tiem dzimuma jautājumiem šodien vēl nespēju pielāgoties, he,he. Šodien ar to pašu kolēģi arī spriedām - viņš strādāja radio, kur par trīs stundām saņēma vienu latu. Kāds mūsdienās kaut ko vispār par šādu naudu uzņemtos? Kaut vai - par 3 latiem trīs stundās? Nē! Bet, raugoties uz šodienu, arī viņš saprot, ka tas bija tā vērts!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?