Nezāles neiznīkst ([info]jan09) rakstīja,
@ 2023-09-07 10:46:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
app1
atgriežoties pie publicētā:

***
Kad 1998. gadā es pirmo reizi sāku strādāt Kultūras ministrijā, tad tur strādāja 30 cilvēku. Kad es atkal ar šo pašu ministriju saskāros 2011. gadā, tad tur strādāja jau 100 cilvēku. Tagad droši vien vēl vairāk. Vai Kultūras ministrija tīri funkcionāli kaut ko daudz vairāk dara? Taču nē.

Birokrāti jau ir milzīga masa. Tiklīdz viņi jūt, ka viņus grib aiztikt, viņi sāk bļaut. Tā kā viņiem ir administratīvais resurss, tad tās cīņas iznākums ir viegli paredzams.

Ik pēc desmit gadiem to ministriju vajag likvidēt kā uzņēmumu vai iestādi un nākamajā dienā taisīt no jauna. Mūsu dzīvē atspoguļojas daudzas lietas, kas dabā notiek un kuras var izmantot līdzībās. Ja tev ir aizaudzis lauks, tu ņem pļaujmašīnu un to nopļauj. Tu jau zini, ka tas atkal aizaugs. Pēc dažiem gadiem tur no jauna sazels krūmi. Un tad tu atkal brauksi un pļausi. Bet kādu laiku tev būs tīrs, un vairākus gadus varēsi dzīvot ar normālu skatu. Tā ir arī ar birokrātiju. Tā ir pilnībā jāiznīcina un tad jāsāk veidot no jauna.

Kur likt tur jau esošos cilvēkus? -Tautsaimniecībā. Mums taču visu laiku stāsta, ka jāieved strādnieki. Cilvēku taču trūkst. Visās jomās.
***

https://neatkariga.nra.lv/intervijas/427624-maris-berzins-ministrijas-vajag-ik-pec-desmit-gadiem-likvidet-un-nakamaja-diena-taisit-no-jauna


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mapats
2023-09-07 15:37 (saite)
Doma laba, bet šobrīd neizpildāma. Drīzāk redzu, ka sistēma sabruks, nekā attīrīsies.

(Atbildēt uz šo)


[info]kreiza
2023-09-08 12:39 (saite)
Tā, it kā Ministrijās nebūtu neviena amata, kuru pienākumi nebūtu veicami bez pārtraukuma un kuru pienākumu veikšanas pārtraukšana un zināšanu bāzes pazušana neatstātu sekas...

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?