Skabičevskis ([info]begemots) rakstīja,
Re: ...
> Atsaucoties uz pēdējo teikumu - ja pareizi saprotu Tavu lauciņu (vai bijušo) - vai tiešām no visām IT "haltūrām" esi nomaksājis nodokļus?

Ir bijušas kaut kādas haltūras, kur palūdz atnākt palīgā, jā. Aptuveni reizi pa pieciem gadiem viena uz kādiem pārsimt eiro. 90jos gados bija kādas 3-4 varbūt kopā pa tiem 7 gadiem. Tolaik es par to nedomāju, bet ja arī būtu padomājis, diez vai tādas haltūras dēļ būtu domājis reģistrēties kā uzņēmējs. Tagad tas ir daudz vienkāršāk, ja kaut kas tāds uzradīsies, es droši vien pat piereģistrēšu.

Bet kopš kkāda 93/94 strādāju arī algotu darbu ar darba grāmatiņu un visos darbos par mani nodokļi ir maksāti. Man ir bijusi viena darbavieta, kur piedāvāts daļu algas maksāt uz ķepas, bet es to vnk noairēju un man maksāja ar visiem nodokļiem.

Arī, kad 5 gadus strādāju ārvalstu vēstniecībā, kur algu maksāja kopā ar nodokļiem un tie bija valstij jāmaksā pašam, atliku depozītā un gada beigās deklarēju un nomaksāju. Lai arī vēstniecība nekādus datus par manu algu VIDam nedeva.

Bet jebkurā gadījumā, neredzu pointu. No tā, vai es vai tu maksā vai maksā nodokļus, viņu maksāšana nekļūst ne pareizāka, ne nepareizāka. Tā nav loģiska pieeja.

> Rupji apaļojot, zem 10k ienākuma gadā, UK ienākuma nodoklis nav jāmaksā! Attaisnotie izdevumi, ko var atgūt, ir pat algotiem darbiniekiem.

Zinu, mans brālis UK strādā arī tsk. kā mazais uzņēmējs (nu, varbūt arī vairs nē, bet kādus 10 gadus laikam strādāja).

Es nestrīdos, ka UK kārība ir labāka. Bet mums šobrīd tāda nav, vai ne?

Līdz ar to, es nezinu vai kāds vispār jūt kaut kādu naidu, bet personiski man nepatika pret Žaņiem zināma ir.

Līdzīga kā pret cilvēkiem, kuri, nebūdami invalīdi, parkojas invalīdu stāvvietā. Sanāk, ka viņi iedomājas, ka ir labāki par citiem, tāpēc, ka kaut ko ir apjājuši.

Savukārt, kad jāiet pie ārsta vai jāsūta bērns skolā, tad vissslikti.

Ja ir issue ar nodokļu politiku (un tam es varu ļoti pat piekrist), tad vienīgais, ko darīt, ir bīdīt sabiedriskā kārtā izmaiņas likumdošanā. Stāties partijā, bīdīt sabiedriskās organizācijas, lūdzu. Apgalvot, ka tas viss ir veltīgi, ir tāda tufta. Tā var jebko attaisnot.

> Budžetniekam lielīties ar nodokļu maksāšanu vispār ir liekulība - tu neko neesi radījis, tikai pārdalījis citu saražoto un samaksāto!

Pasaki to ārstiem, policistiem, ugunsdzēsējiem un skolotājiem. Viņi būs tikai priecīgi nodokļus nemaksāt.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?