Nezāles neiznīkst ([info]jan09) rakstīja,
...
Atsaucoties uz pēdējo teikumu - ja pareizi saprotu Tavu lauciņu (vai bijušo) - vai tiešām no visām IT "haltūrām" esi nomaksājis nodokļus? Es personīgi neesmu, un tas, protams, nebija pilna laika bizness, tikai haltūras.
Atruna - es jau sen maksāju visus nodokļus, haltūru nav, tikai papildus iemaksas pensijas fondos.
Par laimi, man ir UK pieredze, un es ļoti gribētu redzēt līdzīgu attieksmi gan no valsts, gan no līdzcilvēkiem Latvijā (esmu jau rakstījis, UK ir mentāli tuva LV, manā izpratnē).
UK nedzenā nosacītos Žaņus, kaut info aprite, domājams, ir par kārtu augstāka, nekā LV (veikalu kartes, skaidrās naudas iemaksas, kontrole pār metāla lūžņu pārdevējiem (nododot lūžņus, jāuzrāda dati, nauda tikai uz bankas kontu).
Rupji apaļojot, zem 10k ienākuma gadā, UK ienākuma nodoklis nav jāmaksā! Attaisnotie izdevumi, ko var atgūt, ir pat algotiem darbiniekiem.
Taksists var atļauties Tesla, lai iebrauktu 0 emision zone.
Mana friziere nemaksā nodokļus, jo piestrādā pēc pamatdarba, bet sievas nagu meistare ir pašnodarbinātā.
Atkārtošos - nesaprotu to naidu pret Žaņiem, kas valda daudzos LV dzīvojošajos - priecāties vajag, ka rodas pievienotā vērtība, un nauda paliek vietējā apritē.
LV problēma, ka ir pārāk maz to, kas rada pievienoto vērtību, bet pārāk daudz to, kas pārkrāmē to pirmo radīto nodokļu naudu no vienas kabatas otrā!
Budžetniekam lielīties ar nodokļu maksāšanu vispār ir liekulība - tu neko neesi radījis, tikai pārdalījis citu saražoto un samaksāto! Tev samaksāja no ražotāja nodokļiem, un tu tipa "samaksāji nodokļus", muahaha, pašam smiekli nenāk? Nodokļus no ražotāja nodokļiem??? Pārliki no vienas valsts kabatas tajā pašā?


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?