Nezāles neiznīkst ([info]jan09) rakstīja,
@ 2022-02-07 15:12:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
dp
dienas prieks:

***
Tātad, ja tu saki, ka Uhaņas vīruss, visticamāk, nejauši noplūdis no turpat esošās pasaulē vadošās virusoloģijas laboratorijas, tad esi “sazvērestību teoriju” piekritējs, bet, ja nekritiski ietīkšķo katru, pat vismuļķīgāko Trojanska un viņam līdzīgo “ekspertu” ierakstu tviterī, tad esi cienījams sabiedrības loceklis.
Citiem vārdiem, šobrīd par “sazvērestības teorijām” tiek saukti jebkuru parādību izskaidrojumi, kuri nesakrīt ar vienīgo “pareizo” skaidrojumu. Piemēram, tas, ka pasaules klimatu ietekmē liellopu skaits uz planētas un to gremošanas orgānu izdalītais metāns ir “zinātnē balstīta” neapstrīdama patiesība, bet tas, ka liela vulkāna izvirduma laikā atmosfērā nonāk krietni lielāks dažādu izmešu apjoms, kam varētu būt daudz nozīmīgāka ietekme uz klimatu (ja šāda ietekme vispār pastāv), tā ir “sazvērestības teorija”. Tāpat kā atsauces uz klimata izmaiņām pēdējā gadu tūkstoša laikā, kad bija periods, kad Grenlandē bija plašas, zaļojošas ganības, un cits periods, kad Holandē regulāri aizsala kanāli. Šādas runas esot “sazvērestības teorijas”.
***

https://neatkariga.nra.lv/komentari/bens-latkovskis/371346-varda-dosana-putinam-sabiedriskajos-medijos-nenozime-dazadibas-nodrosinasanu


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?