Dzintra čoms ([info]mranarhs) rakstīja,
– Jūs esat arī homeopāte. Un samērā nesen tika oficiāli pasludināts, ka «homeopātija nestrādā». Tas bija lasāms visās ziņās.

– Šāds paziņojums ir bijis, taču tas ir viedoklis, nevis likums. Ir arī parastajās aptiekās nopērkami homeopātiskie līdzekļi, ko pārsvarā ražo franči. Arī par šīm zālēm saka, ka tās nestrādā. Tomēr ražo… Bet galvenais jau visu lietot vietā un saprātīgi. Ķīmijterapijas vietā nelietot homeopātiju un otrādi. Visam ir sava vieta – homeopātijai, osteopātijai, allopātiskajām zālēm. Pati pievērsos homeopātijai, pateicoties dakterei Lapjucko, ar kuru reiz kopā strādāju Rakstnieku poliklīnikā.

Es neticēju homeopātijai, bet daktere man teica – ja bērns reizi mēnesī nāk pie tevis ar angīnu, varbūt antibiotikas nestrādā?

Padomā ko citu! Man bija pacients – bērns, kurš triju mēnešu laikā bija dzēris trīs antibiotiku kursus. Mēs pamēģinājām homeopātiju. Rezultāti bija brīnišķīgi. Par homepoātiju esmu ļoti daudz lasījusi, pētījusi. Strīdējusies ar BBC režisoriem, kuri veidoja filmu par homeopātiju.

Filma gan neteica ne jā, ne nē. Interesanti, ka viens no šiem režisoriem bija alpīnists, kurš vienmēr, kāpjot kalnos, pret augstuma slimību ņēma līdzi homeopātiskos zirnīšus. Viņš kautrīgi teica – varbūt tas ir placebo efekts, kādēļ zirnīši man palīdz? Varbūt. Bet divgadīgam bērnam, zirgam un sunim diezin vai ir placebo efekts. Jautājums ir par to, kāpēc kādam ar homeopātiju tik ļoti ir jācīnās. Homeopātija patlaban nav izdevīga pastāvošajai iekārtai, būsim godīgi. Bet ar homeopātiju nodarbojas ļoti nopietni zinātnieki fizikas institūtos, lai izprastu, kas tad tur īsti ir.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?