Nezāles neiznīkst ([info]jan09) rakstīja,
@ 2021-10-04 08:21:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
rJv
Reālā Jāņa viedoklis, kas izteikts vienā no iepriekšējajiem postiem:

žīds un nēģeris ir latviešu valodā lietoti vārdi.
/piebilde: iespējams, ka novecojuši, bet ne rasistiski vai aizskaroši.
//teksts mainīts, jo diskusija, ka latviešu valodā savu vārdu vispār nav, un visi vārdi ir aizgūti no no citām valodām, mani neinteresē. (stc, interesanti, ka az izmanto kādreiz jau sastaptos ts lielkrievu šovinistu argumentus, kas ar tādiem pamatoja, kādēļ latviešu valodai nevar būt valodas statusa). Vai az ir lielkrievu šoviniste?

Šo visu tu R.Blaumanim ar "Skroderdienas Silmačos" un citiem latviešu literatūras klasiķiem pastāsti.
Vai ņemsies pārrakstīt šajos darbos vārdu žīds, tāpat, kā daži aptaurētie ņemas pārrakstīt vārdu nēģeris un moris A.Kristi un A.Lindgrēnas darbos.

Nu nāksies vēl gadus 40 pagaidīt, kamēr apmirs visi tie, kam bērnībā / jaunībā tika iemācīti tolaik normālie un pieņemamie vārdi žīds, nēģeris, čigāns, moris.

Es piepeši sapratu diskusijas problēmu - izskatās, ka tieši Rīgas jaunajai un vidējai paaudzei vārdi žīds, nēģeris un čigāns liekas aizskaroši.
Man savukārt tā neliekas, un es paturu tiesības šos vārdus lietot.
Man aizskarošs liekas jevrei, tieši tāpat kā labuss un ganss.
Kas smieklīgi, es ikdienā šos vārdus nelietoju, jo nav vajadzības - man ir citas tēmas, par ko runāt, un, TV vērojot bardaku Amerikā, es pie sevis varu tikai nodziedāt: "...mori dumpojas...". Arī Kurzemes čigānus es turpināšu saukt par čigāniem, lai kādus melus par diskrimināciju intervijās arī nestāstītu jaunie "romu" mediatori.
Kas atiecas uz stulbo jautājumu - es strādāju kantoros, kur 99.9% ir baltie rasisti un apspiedēji, tehniskajās lietās, kur jāstrādā ar galvu, un rokām, to dara baltie, un pat pēc 10 gadiem, es nēģerus esmu redzējis skaitliski mazāk, nekā čigānus.
Kas attiecas uz vārdu nigger - manā leksikonā tāda nav, pa Londonu vai dokiem es nevazājos, pajautā vēļ ko tikpat stulbu.

Lūk, lūk, tā arī izpaužas personas mazvērtības konplekss un necieņa pret savu valsti, un tās vēsturi!
Tā vietā, lai pajautātu sarunu biedram, kā tad tas tā notiek, ka verdzībā vienus nēģerus pārdeva viņu pašu melnie brāļi no naidīgas cilts;
tā vietā, lai pastāstītu, ka Latvijā ir bijusi dzimtbūšana jeb verdzība;
tā vietā, lai pastāstītu par daudzkārtējo Latvijas okupāciju, un dzīvi zem svešas varas;
un nobeigumā pateiktu, lat latvieši NAV nēģeriem (tāpat, kā žīdiem), NEKO parādā, un paskaidrotu, ka latviešu valodā vārdiem nēģeris vai moris nav tieša sakara ar pašu nēģeru lietoto "nigger" un šī vārda iedomāto negativitāti vai "toksiskumu";
nē, tā vietā šī gļēvā būtne saka: nejutos traumēta, ka man ir tagad atņemtas tiesības lietot vārdu nēģeris!!!
Kas un kā Tev var atņemt tiesības lietot SAVAS valodas vārdus un izteicienus???
Un tagad, lai paspodrinātu savu ego, un mazinātu savus kompleksus, šī gļēvo izglītoto idiotu kastas pārtāve mācīs citus, ko tiem darīt ar savu dzimto valodu!
/Ахуеть не встать, dārgā redakcija!

a tev tas palīdz, turpini tā domāt...
Latviešu vīrietis trimdā nekaunās uzsvērt, ka viņš ir no Latvijas, un nav ne krievs, ne polis. Latviešu vīrietis trimdā stāsta, ka ir tādas Baltijas valstis, ka tām KATRAI ir sava valoda un rakstība, un tā atšķiras no krievu un poļu.
Latviešu vīrietis trimdā stāsta par 2.pasaules karu, par PSRS pirmo un otro okupāciju, par Vācijas iebrukumu, par leģionu un vectēviem, kas tika iesaukti krievu / vācu armijās "brīvprātīgi", ka PSRS nav "atbrīvotājs", bet gan okupants (ne tikai angļiem, bet arī krievu izcelsmes "uzvaras dienas" un "mēs varam atkārtot" faniem). Pie viena, ja ir runa par žīdiem, atgādinot, ka tieši Latvija bija viena no nedaudzajām valstīm, kas deva patvērumu žīdiem pirms 2.pasaules kara.
Latviešu vīrietis iesaka krieviem, kas saka "ja ņe iz Latvii, ja iz Davgavpilsa" atteikties no Latvijas pases, un doties Pleskavas virzienā, kā arī vaicā, kā tas gadījies, ka krievs 2 gadu laikā angliski spēj iemācīties, bet 20 gadu laikā latviski nespēj?
Un vēl latviešu vīrietis saka, ka viņš un citi latvieši nav parādā ne žīdiem, ne nēģeriem, un ka šādi vārdi viņa dzimtajā valodā ir normāli un pieņemami!
Ja uzskati, ka šo vārdu lietošana ir citu pazemošana, tad ārstēšanās jau ir nokavēta, nāksies tev mocīties līdz vecumdienām.

lūk, lūk, es tieši tāpat domāju, par žīdu un nēģeru mūžīgo upura lomas uzsvēršanu.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]zazis
2021-10-04 15:34 (saite)
nācija ar tevi lepojas

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

...
[info]jan09
2021-10-04 15:54 (saite)
Prieks par visām nācijām ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?