Nezāles neiznīkst ([info]jan09) rakstīja,
@ 2021-08-11 08:15:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
ara
Apinis raksta atkal:

https://nra.lv/viedokli/peteris-apinis/354733-ka-atgriezt-bernus-skolas-bez-maskam-latvija-sarazot-recirkulatorus-katrai-klasei.htm

***
Sanāk - tas izmaksā 1950 000 eiro, noapaļosim - 2 miljoni. Tā būtu cena, lai bērni un skolotāja varētu noņemt maskas. Protams, Daniels Pavļuts to nepieļaus un biedēs ar kārtējo Covid-19 vilni, bet šis vilnis atnāks un aizies (mazāks kā to politiķi gaida), bet recirkulatori paliks, skolotājai pārstās sāpēt galva, bet bērni pamodīsies.

Atkārtošu tiem, kas nelasa visu rakstu, bet tikai pirmo un pēdējo rindkopu. Valdība varētu izsludināt konkursu par 2 miljoniem eiro 13000 recirkulatoru ražošanai Latvijas skolām un pirmskolas iestādēm. Recirkulatori absorbē ogļskābo gāzi, kas ļauj saglabāt CO2 daudzumam maksimāli pieļaujamo normu iekštelpu gaisā - 2160 mg/m3 (1200 ppm), lielā mērā attīra gaisu no putekļiem, spēj regulēt telpas mitrumu, bet - kas ļoti būtiski - apstarojot gaisu ar ultravioletajiem stariem, nobendē vīrusus, t.sk., SARS-CoV-2 tādā apmērā, ka tie nevar sasniegt koncentrāciju, kas radītu slimību. Un tomēr nekas bērniem nav tik svarīgs kā sporta nodarbības 5 reizes nedēļā, vislabāk ārtelpā. Tas ļautu mums celt bērnu imunitāti un izvairīties no saslimšanas. Bet to nesaprot Veselības ministrs, kas visus baida ar „jaunu vilni” vai varbūt vienkārši cilvēku veselībā nesaskata otkatus.
***


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]polija
2021-08-11 11:02 (saite)
Rakstu vēl neizlasīju, bet galva sāk sāpēt jau pie 1000ppm.
Plus 13000 - tas nav daudz par maz?
Protams, tas būtu solis pareizajā virzienā. Jo īapši tādās vietās, kur varbūt puteķļu u.c. iemeslu dēļ telpās nevar visu laiku turēt pietiekami daudz atvērtu logu.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?