Nezāles neiznīkst ([info]jan09) rakstīja,
@ 2020-01-20 07:42:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
labs citāts
atrodams šeit:

http://klab.lv/users/indulgence/835925.html?view=3609173#t3609173

***Mūsu augstskolu lielākā problēma ir tas, ka to ir pārāk daudz, un valsts mākslīgi stimulē jaunos cilvēkus studēt. Rezultātā mums ir daudz vairāk jaunu ļaužu ar augstāko izglītību, nekā nepieciešams un nekā valsts var tos nodrošināt ar atbilstošu darbu un ienākumiem. Lielai daļai no augstskolu studentiem ne pašu intelektuālās spējas, ne vecāku izcelsme neļauj pretendēt uz intelektuālu profesiju.
Sekas ir izglītības iestāžu pārpilnība un izglītota proletariāta izaudzināšana, kas ir bīstami valstij. To papildina vēl viena kategorija – “pusmācītie”, - kurus rada tautskolu pārāk augstās prasības un iepotētās cerības. Rezultātā bērni vairs nevēlas turpināt vecāku amatu, bet izvirza sev nesasniedzamus mērķus, kas galu galā viņos rada neapmierinātību ar dzīvi. Ar katru gadu pieaug tādu ļaužu skaits, kuri, pateicoties iegūtajai izglītībai, pretendē uz tādu dzīves līmeni, kādu nespēj sev nodrošināt...***

(c)Bismarks ap 1890

Ir interesanti novērot, kā 70o/80o NLP mantru "ej dēliņ/meitiņ mācīties, nebūs jāstrādā rūpnīcā/kolhozā" lēnām nomainīja "ja tev nav bakalaura, tu neesi cilvēks", un šobrīd aktuālais "katram s*dam pa maģistra diplomam", tomēr man personīgi Bismarka citāts liekas aktuāls vēl šodien.

Izteicieni par izglītības nepieciešamību, atsaucoties automatizāciju arī fascinē - "katram krāvējam/ai pa universitātes diplomam!"


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?