Nezāles neiznīkst ([info]jan09) rakstīja,
@ 2019-03-27 11:19:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
presei pa pēdām
Saistībā ar Iģenes notikumiem gribēju pats uzrakstīt, bet te var atrast virzienu:

https://www.tvnet.lv/6554370/tvnet-peta-ka-notika-gunara-astras-tuvinieku-dubultslepkaviba-talsu-puse

"Ilgus gadus strādājot novada laikrakstā un dzīvojot laukos, Ilze labi zina kādu būtisku problēmu, proti, nomaļās viensētās pārsvarā dzīvo vientuļi, veci cilvēki, kuriem piecīšus diedelē vietējie pļēguri. Nav jau noslēpums, ka daļa no tiem, kas darbaspējīgā vecumā dzīvo nomalē, ir grādīgo cienītāji. Žurnāliste norāda uz “sērgu”, kas izplatās laukos, – vecie cilvēki ir neaizsargāti, jo nav zināms, kurā brīdī nekaitīgais dzērājs pārvēršas varmākā."

/Bez naudas aizņemšanās (no māmiņas arī kaimiņi aizņemas, un ne tikai vīrieši - viņai taču ir pensija, un savs mazais lauku bizness - vistas/olas) vēl ir novērojama tāda lieta, ka pie vientuļajām lauku pensionārēm dzīvo tādi "aigari" vai "jāņi", kā likums - gadus 20-30 jaunāki, dzīvo pilnā pansijā apmaiņā pret "palīdzēšanu" saimniecībā, māmiņai arī viens no vietējiem (ne raksta varoņiem) bija piedāvājies. Iespējams, ka ir arī gados jaunākas sievietes, kas dzīvo pie "turīgiem" pensionāriem, bet pats neesmu novērojis, tikai presē lasījis piemērus.
//pseidobudistiem piemērots dzīves stils - nost no civilizācijas, minimālisms, tuvu pie dabas, darba terapija utt, tai pat laikā jumts virs galvas un pilna apgāde - labi saprotu tos vīriešus, kas dzīvo pie mātēm - pensionārēm, nekāda atbildība, viss nodrošināts. Jāsākskatīties apkārt - varbūt siltākās zemēs atrodas kāda pārtikusi lauku muižas īpašniece arī man ;)


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]di_wine
2019-03-27 21:57 (saite)
Uz naudīgiem cilvēkiem ar īpašumiem visos vecumos rindas stāv :D Man liekas, viņi paši to arī labi zina :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

;)
[info]jan09
2019-03-28 09:35 (saite)
vai ne? un pat LV pensionārs/e ar 150-250eur pensiju un nolaistu māju ir pieprasīts ;)
nez, vai ir puslīdz drošas/civilizētas un mums klimatiski piemērotas valstis, kur varētu normāli izdzīvot ar 100eur mēnesī (bez auto)?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: ;)
[info]di_wine
2019-03-28 13:52 (saite)
Nedomāju, bet 100 eiro dienā - noteikti :D Āzijas valstīs, kur varētu pa dažiem simtiem labi dzīvot, manās acīs nešķiet "civilizētas". Varbūt ir kādas foršas salas pie Jaunzēlandes, bet nokļūt turp jau maksās miljonu :D
Protams, vienmēr ir opcija dzīvot alā vai kādā pamestā īpašumā nelegāli - bez elektrības un ūdens, var visādi bomžoties jebkur un jebkā, dzirdu, ka ir cilvēki, kas ilgstoši dzīvo, piemēram, lidostā. Bet cik tas ir civilizēti un droši... Un ar gadiem, man liekas, tā tiešām jau ir bomžošanās. Jauniešiem vēl piestāv gari mati un netīrs ģīmis, bet pensionāriem nedaudz jāparūpējas par veselību un labsajūtu :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: ;)
[info]jan09
2019-03-28 14:37 (saite)
jā, arī mani ne Āzija, ne bomžošanās īsti neuzrunā, attiecīgi pēc gadiem 20it jau dzīvoklis manpilsētā liktos pietiekami labs variants...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: ;)
[info]di_wine
2019-03-28 16:50 (saite)
Atliek vien rūpēties par ienākumiem, kā nu sanāk, bet arī nelaužot kaklu un nebojājot veselību, attiecības, reputāciju, nezaudējot draugus un neiesaistoties nelegālās mahinācijās :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?