Nezāles neiznīkst ([info]jan09) rakstīja,
@ 2014-09-30 20:00:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
aktuālais komentārs
Mazākā ļaunuma meklētājiem.
Iedomājieties, ka ik pēc četriem gadiem jūsu priekšā vienotā ierindā nostādītu kādus piecdesmit blēžus un liktu no viņiem izvēlēties vienu, to, jūsuprāt, mazāko blēdi, kam jūs labprātīgi nodosiet glabāšanā visus savus naudas ietaupījumus. Šie blēži klanītos jūsu priekšā un solītu ne tikai godīgi glabāt jūsu naudu, bet pat to pavairot, taču par naudas saglabāšanu nekādas reālas atbildības viņiem, protams, nebūtu.
Vai jūs piedalītos šādās vēlēšanās?
Visdrīzāk gan, ka jūs atteiktos.
Bet tad jums paskaidrotu, ka atteikties nav pareizi, jo
1) visi piedalās,
2) ja savas naudas glabātāju neizvēlēsieties pats, jūsu vietā to izdarīs kāds cits,
3) varbūt, tomēr pastāv iespēja, ka izvēloties vismazāko blēdi, cietīsiet mazākus zaudējumus.
Jādomā, ka pēc šādiem svarīgiem un vērā ņemamiem argumentiem, jūs tomēr piekritīsiet vēlēšanās piedalīties. Jūs izdarīsiet izvēli un no sava izvēlētā naudas glabātāja puses, tiksiet pamatīgi aptīrīts. Jūs piedalīsieties šādās vēlēšanās otro, trešo, ceturto reizi un katru reizi atkārtosies viens un tas pats.
Jums draudzīgi sitīs uz pleca, jūs mierinās. Jums teiks, ka pats jau vien esiet pie sava naudas zaudējuma vainīgs, jo izvēlējaties nepareizo naudas glabātāju. Jums apgalvos, ka nākošajā reizē jums ar izvēli noteikti laimēsies, jo būs taču uzkrājusies pieredze gan jums, gan naudas glabātājiem.
Cik ilga dalība šādās vēlēšanās jums ir nepieciešama, lai jūs
1) pirms savas izvēles izdarīšanas sāktu pieprasīt noteikt reālu atbildību naudas glabātājiem,
2) saprastu, ka nav lielāku vai mazāku blēžu, jo arī mazi blēži var nozagt un noblēdīt lielas naudas summas, ja tās viņiem tiek uzticētas, tāpēc vispār nav vērts no blēžiem izvēlēties mazāko blēdi vai no ļaunuma mazāko ļaunumu.
3) saprastu, ka labprātīgi ļaunumu – ne mazu, ne lielu – neviens neizvēlas. Labprātīgi izvēlas tikai no labā pašu labāko, bet piedaloties ļaunuma izvēlē, jūs jau tikai ar savu piedalīšanos vien, šo ļaunumu atbalstāt un radāt priekšnoteikumus, lai tas nekad nebeigtos,
4) saprastu, ka pat tad, ja jūsu vietā tiešām to naudas glabātāja izvēli būs izdarījis kāds cits, jūs vismaz nebūsiet LABPRĀTĪGI atdevis savu naudu blēžiem un jūsu sirdsapziņa būs tīra. Jums nevarēs ņirgt sejā un teikt ka „pats esi tādus naudas glabātājus izvēlējies – pats esi vainīgs” un „kāds tu pats, tādi tavi naudas glabātāji”.
Varbūt kāds no jums teiks, ka valstsvīrus izvēlēties, tas nav tas pats, kas izvēlēties savas naudas glabātāju. Jā, valstsvīru varā ir ne tikai jūsu nauda, bet arī jūsu pašu, jūsu bērnu un mazbērnu nākotne.

/(c) Žulis
http://www.delfi.lv/news/comment/comment/dainis-lemesonoks-1001velesanu-iecirknis-washington-dc.d?id=45032928
//turpat komentāros jauka pasaka par dombrovski ;)


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?