Nezāles neiznīkst ([info]jan09) rakstīja,
@ 2010-01-06 21:40:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
viedoklis
speciāli Lauminjai:

http://www.tvnet.lv/zinas/aizcelotaji/299013-ceret_uz_cukas_laimi_arzemes_ir_naivi

citāts:

...Tomēr savu izvēli nenožēloju. Reiz tomēr pienāk laiks, kad neizbēgami jādomā par sevi un tuvākajiem. Latvijā nepratu pelnīt tādu algu. Ir arī citi apsvērumi, bet naudiņa tomēr bija vajadzīga. Vai liekuļot, ka tas tā nav? Lai veicas visiem! Lai sokas darbi gan mājās, gan citur! Nepiekrītu, ka latvieši ir nenovīdīgi, kašķīgi, čīkstulīgi un dumji. Drīzāk - izdzīvot spējīgi, gudri un stipri. Ar tādu tautas kultūras mantojumu maz kura tauta vēl var lepoties. Arī ar darba spējām. Nešķiedīsim savu laiku un spēku tam, ko veikt nespējam. Nemeklēsim usnes kaimiņa laukā, kad varam izravēt savas paša. Nedomāsim valdības vietā, kas jādara. Mums ir savi darbi, ko darīt...


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]di_wine
2010-01-06 21:52 (saite)
Nuuu... kultūras mantojums daudzām citām tautām meibī ir i vēl krutāks, visādas seno romiešu celtnes, budistu filozofijas un ķīniešu hieroglifi, bet ar to jau nepaēdīsi! :) 21.gadsimtā ar to tā kā par maz... Cilvēkam gribas dzīvot, un tagad.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

;)
[info]jan09
2010-01-06 21:58 (saite)
nevajag piesieties 1am nesvarīgam teikumam - domas kopumā ir pat ļoti OK.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: ;)
[info]di_wine
2010-01-06 22:25 (saite)
Protams, ka ir ok! Es joprojām nesaprotu tos iesīkstējusos, kas tā nopeļ cilvēkus, kas brauc uz citām valstīm. It kā te vai kur citur cilvēks piesiets pie vienas vietas!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dusk
2010-01-06 22:14 (saite)
Man domāt vidējais latvietis ir gana Eiropeisks un mierīgs. Ar īriem saskan, jo tie arī patiesībā ir nīgri un dzīvo savu dzīvi, savām kreisajām fīčam. Tad vēl vienai daļai tās vēlmes dzīvot ir Maslova piramīdas apakša, tāpēc ar stāsti par kultūras mantojumu. Kaut gan vismaz kaut kas, visas tautas patiesībā fano, līdzi jūt, patriotisma piesitiens par dažādiem saviem greiziem pieņēmumiem :)

Es to rakstu palasīju un komentārus arī. Traģikomiski un paredzami. Der atcerēties vēsturi, trimdas latvieši vs palicēji. Tāds pats cirks. Vieni par otriem pārgudrāki.

Personīgi. Šobrīd, ka kādam tur dzīvojošam ko pajautāju, nākas noklausīties tādus murgus un sajusties vainīgam, ka labāk vispār nebūtu jautājis. Dīvaini tie cilvēki.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]dusk
2010-01-06 22:18 (saite)
Vēl latvietim ir padevīga īpašība: viņš pieskaņojas, neprotestē. A la 1 krievs kompānijā visi runā krieviski un šitie varianti. LV cilvēks ir viegli apmācāms.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

;)
[info]jan09
2010-01-06 22:30 (saite)
cirks komentos ir pie visiem tāda veida rakstiem - var just, ka raksts vai sižets ielikts, lai tauta pa(sa)rietos savā starpā.
bet patiesība ir tur ārā ;)

/parunājot ar cilvēkiem, murgus nedzirdu. pārsvarā ir priecīgi, ka ir darbs, ka var pelnīt sev un ģimenei, ka ir tikuši prom no stulbās lv valdības un negatīvisma, utt.
//vienīgi - tur IR kapitālisms. viss maksā tik, cik maksā, un par labāku vietu zem saules ir nedaudz jāpacīnās (jāpastrādā)...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: ;)
[info]dusk
2010-01-06 22:40 (saite)
Es tādus ģimeniskos nezinu. Tādiem man ar negribas jautāt, jo cita "republika". Es visdrīzāk klaidoņiem esmu jautājis :) Tad vēl tādiem nu kuri vienmēr būs melnā darba darītāji. Tad nu tu dabū tos brīnumainos viedokļus un nelaipnas atbildes, kaut gan te vnk interesē šis un tas.
Itkā te nav kapitālisms un viss nemaksā tik cik maksā :) Reali vnk daudz paziņu un biši uzlabojuši padomju tauciņus. Tā ja no nulles viss jādabū vajag sakarus, zināšanas un veiksmi. tad ar nekādas garantijas pat ilgāk par gadu :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: ;)
[info]jan09
2010-01-06 23:44 (saite)
da visi man zināmie ir sākuši ar melno darbu, ar izjauktām ģimenēm, ar bērniem, kas paliek lv utt
par pēdējo rindkopu piekrītu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?