Sacerda ([info]invidia) rakstīja,
@ 2011-03-21 08:47:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vispār Lībijā notiek tas, ko sauc par karadarbību, no? Apšaudes, notriektas lidmašīnas, bombardēšanas utt. bet nekur nemanu ziņas par cietušajiem civiliedzīvotājiem vai vispār diskusiju par šīs padarīšanas ētiskajiem aspektiem. Koalīcijai ir tik krutas militārās metodes, ka viņi prot trāpīt tikai sliktajiem un nevienam citam?

Citāts - auditorijai uzdots jautājums bbc.co.uk:
Are you in Libya? What do you think about the air strikes?
Doh.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


(Anonīms)
2011-03-21 10:49 (saite)
Tu domā pārāk sarežģīti. Kā vienmēr, viss ir pavisam vienkārši. Labie ir tie, kuriem mēs militāri palīdzam, dodam naudu, ieročus. Tos sauc par brīvības cīnītājiem vai par tautas vēlētu varu. Sliktie ir tie, kuri mums dod naudu un naftu. Viņus sauc par teroristiem vai diktatoriem. Ja kādu brīdi izskatās citādi, tad tas ir tikai māns, kuru radījusi neparedzēti izpeldējusi dezinformācija. Labie ir nepastāvīgi, rīt viņi var kļūt par sliktajiem. Un sliktie par labajiem. Ja kādā brīdī rodas grūtības tos atšķirt - drošākā pazīme ir, ka mēs vienmēr palīdzam labajiem. Ja mēs kādam trāpam, tad tas ir bijis sliktais. Vai vismaz gulētājs. Labajiem trāpīt ir neiespējami pēc definīcijas. Redzi, cik viss izrādījās vienkārši!

(Atbildēt uz šo)


[info]koijots
2011-03-21 11:43 (saite)
Kā es saprotu, tad tādu ziņu vienkārši nav.
Vienīgais avots ir pats Kadafi, kurš gan jau ka nav tas uzticamākais informācijas avots.

(Atbildēt uz šo)


[info]morloku_karalis
2011-03-21 12:46 (saite)
cik saprotu, tad tomēr ir atšķirība starp to, ko viņi tur šobrīd dara, un reālu karu. viņi nekaro, tikai palīdz karot :) proti, nevis tīra pilsētas ar domu, lai pašiem pēc tam būtu droši tur rādīties (imo, tieši šādi better safe than sorry uzlidojumi galvenokārt ir tie, kuros cieš mierīgie), bet vnk savā nodabā bumbo Pulkveža artilēriju un tamlīdzīgi.

līdz šim, kā saprotu, spridzināts ir kaut kāds tur vēl štābs un apgādes līnijas. abos gadījumos droši vien var teikt - ja kādi mierīgie tur arī bija, tad tikai tādēļ, ka pats Pulkvedis tos tur bija atvedis.

karš, protams, ir briesmīga lieta, bet šoreiz tas bija sācies jau labu laiku pirms franču un pārējo ierašanās. tas, ko dara eiropieši un amerikāņi šajā gadījumā ir - spriedzina ieročus. dzēš, nevis kurina karu - vismaz pagaidām.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?