aprīlis

Posted on 2016.04.07 at 23:23
Tags:
darbs teātrī sanāk kā tādi pūkaini roku dzelži - tipa drausmīgi apnicis tur būt, bet darba nomaiņa uz kaut ko interesantu un interesējošu nozīmētu katastrofālu finansiālu daunšiftingu, kuram reāli nejūtos gatava (nav tomēr vairs 20, kad varētu padarīt kauko interesantu un padzīvoties uz vecāku rēķina + ir visi mājlopi, kas jābaro utt.).
biju uz darba interviju jaunveidojamā muzejā. gribot uztaisīt jaunu, modernu, lai visiem interesanti un prieks. mans uzdevums būtu a) aprakstīt krājumu; b) kopā ar muzeja vadītāju iekārtot ekspozīciju un, vajadzības gadījumā, vadīt ekskursijas; c) veikt zinātniski pētniecisko darbu. tas viss liekas reāli interesanti un aizraujoši, bet... par gandrīz pilnu slodzi (30h nedēļā, kas ņemot vērā veicamo darbu apjomu noteikti reāli būtu lielāka) viņi piedāvā... 380 EUR uz papīra. ņemot vērā, ka man līdz turienei būtu jābrauc ~40 km ar auto (sabiedriskais no Salaspils uz turieni neiet), tad beigās man droši vien pat vēl nāktos piemaksāt par iespēju tur strādāt.
tā kā teātris arī tomēr ir valsts kultūras iestāde, es nebiju iedomājusies, ka citās valsts (ok, labi, tā būtu pašvaldības) kultūras iestādēs ir TIK traki ar atalgojumu.

Comments:


[info]nulle at 2016-04-07 23:41 (Saite)
Klasiska (populāra) minimālā alga, tiesa, par 30, nevis 40 h nedēļā.
*
[info]inese_tk at 2016-04-07 23:45 (Saite)
es šobrīd par totāli nekvalificētu un tehnisku darbu saņemu ~2x vairāk. šis darba piedāvājums tomēr neder cilvēkam ar vidusskolas izglītību, prasības pretendetiem vakancē bija visai uhh un ahh.
[info]nulle at 2016-04-07 23:48 (Saite)
Es neņemtos šo izskaidrot...
[info]pashizgaazeejs at 2016-04-08 00:17 (Saite)
biju uz LNMM parunāt par darbu pie ekspozīciju uzpasēšanas, aprāvos brīdī, kad dāmas paskaidroja, ka darbs būtu 6 dienas nedēļā ar brīvām tikai pirmdienām :)))
helvetica
[info]helvetica at 2016-04-08 06:52 (Saite)
Aaaw, krajuma glabataja, izstazu kuratora un zinatniska darbinieka pienakumi visi viena? Vai nu tas ir mikro muzejs (ar prieksmetiem lidz 5000), vai ari mekle kartejo studentu, uz kura kupra izbraukt. 380 alga ir smiekliga, muEjos to sanem tehniskais personals, savukart ari zin.personala alga nav gluzi 2x lielaka (bet tas no muz atkarigs - dazos $ ir algam, bet nav darba inventara, citur var iepirkt vitrinas un divanus, bet alga minim.) Ka ari krajuma darbs nav tikai "aprakstit", MK noteikumos par darbu ar krajumu var paskatit to papiru guzmu, ko diendiena razhos krajuma glabatajs. Ja muzejs ir jauns, tad drosvien ies uz akreditaciju un tur atkal papiru kalns. Un ja vel apvieno ar kuresanu un izpeti?-nu, tur jabut labai veselibai un lielam entuziasmam.
gnidrologs
[info]gnidrologs at 2016-04-08 08:21 (Saite)
''par gandrīz pilnu slodzi 30h''

lolwut? Pilna slodze ''blue collar'' darbos, kuros esmu strādājis ļoti reti ir pat tās 40 st. Vairāk ap 50-60. Labi, ka pēdējos gados tomēr pamatā ir stundu likme, līdz ar to, pat ja tevi verdzina, tu tomēr arī dabon vairāk skanošā.

Ja var saprast no tevis, tu esi kaut kādā palīdze teātrī, kur maksā stipri vairāk, nekā parastam palīgstrādniekam stroikā ar daudz vieglāku darbu. Manuprāt tev tur būtu jāturas kā pie dievišķa uguns. Es toč tā darītu.

Es jau nezinu tavu vēsturi. Ja vēl ar vien esi studente, tad cita lieta. Ja jau veca čāča (:)), tad sorre, tev paveicies ar darbu un labāk nevis ej meklēt citu darbu, bet mēģini izmanipulēt priekš sevis kaut kādas haltūras. Pieļauju, ka tev tām ir laiks.
šaubas & skepse
[info]porcupine at 2016-04-08 10:02 (Saite)
Nojaušu par kuru vakanci runa. Finālā viņi droši vien pieņems darbā kādu vietējo skolotāju pirmspensijas vecumā, kas iepriekš strādājusi likvidētajā skolā.
*
[info]inese_tk at 2016-04-08 12:29 (Saite)
mhm. man arī liekas, ka pieņems kauko tādu. es tikai nesaprotu, kā tas iet kopā ar viņu mērķi/vīziju dabūt gatavu modernu, vienlaikus izglītojošu un izklaidējošu muzeju, kurā būtu interesanti visu vecumu cilvēkiem, bet skolēnu grupām būtu, ko darīt visu dienu.
Previous Entry  Next Entry