mājlopi

Posted on 2014.02.24 at 17:18
Tags: , ,
es atvainojos, ja, ka pēdējā laikā postēju tikai par zirgiem vai kaķiem vai abiem kopā (vai cūciņām), bet šobrīd citās manas dzīves jomās nekas īpašs nenotiek. tā, ka arī šis posts būs par maniem mājlopiem, pareizāk sakot iespēja ar viņiem iepazīties tuvāk.


Trīne. Dzimusi 2004. gada pavasarī "savvaļas" kaķenei, kas kā savu dzemdību namu bija izvēlējusies mūsu šķūņaugšu Smiltenē. Mana vecāmamma tovasar pavadīja ilgas stundas sēžot lievenī un mēģinot kaķubērnus pielabināt. Viņu mamma nekad klāt nepienāca, bet sapratusi, ka cilvēks nes viņas bērniem ēst, sēdēja krūmos un viņus pieskatīja no attāluma. No metiena mēs paturējām drošāko un lielāko runcīti un mazāko un bailīgāko kaķenīti - Trīni. Viņas brālītis viņu ļoti pieskatīja, taču mums nezināmi cilvēki viņu sašāva ar gaisa šauteni un viņš neizdzīvoja. Vecāmamma 2005. gada sākumā aizgāja un Trīne pārcēlās pie mums uz Salaspili. Viņa joprojām ir ļoti bailīga, nedroša un nepašpārliecināta, viņai nepatīk, ka viņu ņem rokās. Tajā pašā laikā viņā ir ļoti daudz mīlestības un siltuma, viņa labprāt pati iekāpj klēpī. Ļoti medīga un rotaļīga.



Nikolajs. Dzimis 2007. gada pavasarī kaķu kolonijā Rišon ražotnes Salaspilī teritorijā. Mani vecāki, kas tobrīd tur strādāja un piebaroja kolonijas kaķus, viņu pieradināja un vasaras beigās atnesa mājās. Viņam ir ļoti liela aura un pašcieņa un diezgan augstprātīgs skats uz citām dzīvām radībām (tai skaitā cilvēkiem). Tomēr dvēseles dziļumos viņš ir ļoti jauks. Īpaša pazīme - gandrīz nekad neguļ klēpī, mēdz iekārtoties blakus.



Radža. Bezpapīru VAS. Par viņas ienākšanu mūsu ģimenē paldies manai skolas laiku labākajai draudzenei Laurai. Radža dzimusi vienā dienā ar manu tēti - 12. maijā un šogad viņai paliks seši gadi. Viņa ir ļoti "nesunīgs" suns - rotaļas ar citiem suņiem viņa uzskata zem sava goda, viņai šķiet ka viņas līmenim atbilst tikai cilvēki, jo viņa pati ir gluži kā cilvēks. Ļoti jūtīga un emocionāla, viņu nevar uzpirkt un piekukuļot. Ja apvainojas, tad uz ilgāku laiku un nekādi kārumi vai "iesim ārā" nelīdz. Ar viņu nevar tā vienkārši un "suniski".



Raritet jeb Radis. Dzimis 2002. gada 27. martā Trīs Vītolu staļļos. Manā dzīvē ienāca 2011. gada sākumā. Kopš tā laika esam kopā. Radis ir diezgan karstasinīgs zirgs ar zilām asinīm un smalku dzejnieka dvēseli. Man šķiet, ka mēs lieliski saderam kopā un esam diezgan labi iemanījušies viens otru "nolasīt". Ceru, ka kādreiz aizdzīvošos tik tālu, ka Radis kopā ar vēl kādu zirgdraugu varēs dzīvot manā pašas lauku īpašumā.



Vilnītis. Dzimis 2013. gada pavasarī. No Mežvairogu patversmes viņš tika paņemts, lai būtu JSK Strigi staļļa pārvaldnieks. Strigu reorganizācijas rezultātā viņš pārcēlās uz Salaspils Botāniskā dārza stalli, bet kopš pagājušās nedēļas Vilnītis dzīvo pie mums. Viņš ir ļoti karalisks un harizmātisks būdams vēl tikai tīņa vecumā.


Comments:


Strēlniece
[info]str at 2014-02-24 17:40 (Saite)
liela ģimene:))
*
[info]inese_tk at 2014-02-24 17:43 (Saite)
mhm
porcelāna lellīte
[info]neraate at 2014-02-24 17:46 (Saite)
feini tev tie mājlopi
zimbabve
[info]zimbabve at 2014-02-24 17:46 (Saite)
Ļoti jauki tev tie zvēruļi:) Vilnīša un zirga bildes kolosālas.
*
[info]inese_tk at 2014-02-24 17:47 (Saite)
Paldies. Zirga bildes autore ir Kristīne Garklāva.
Previous Entry  Next Entry