ilustrētās Lieldienas
Posted on 2012.04.10 at 14:18man:: uz darbs
Pirmās Lieldienas sākās ar lielisku jāšanas treniņu mežonīgā slapjsniegputenī. pēc treniņa braucām tālāk uz Saldu un gājām pirtī.
Radi, dod ķepu!
tagad otru!
priekšnieks
arktiskie emu pa ceļam uz Saldu
Otrajās Lieldienās spīdēja saule un mēs braucām paklimst pa Kuldīgu. hiperromantisku detaļu pilsētiņu pašā wild wild Kurzemes sirdī.
skatu tornis
skats no torņa
Neptūns
pīpē gandžu
intersanta arhitektūra
datortehnikas remonts "Zelta klinģeris"
nepabeigts Lieldienu mielasts
tūristfoto
aizkariņi ar lūrcaurumiņiem
cementa logs
oliņas
kubiks
neskaitot visus pārējos jaukumus, Kuldīgā bija arī nenormāli daudz smuka strītārta. tik daudz, ka atsevišķa sadaļa jātaisa -
mans favorīts
vēl šīs Lieldienas tapa ievērojamas ar to, ka es izejot no tā, kas bija atrodams Kārļa vecāku virtuvē atklāju jaunu nenormāli garšīgu kombināciju salātiem.
pamatsastāvdaļas:
maziņš baklažāniņš, sagriezts ne pārāk lielos, bet arī ne pārāk mazos gabaliņos;
lobīti zemesrieksti;
ķiploks;
sojas mērce.
variējamās sastāvdaļas:
saulespuķu, sezama, ķirbju sēklas;
šampiņjoni;
paprika;
tomāts;
avokado;
puķkāposts vai kāposts;
burkāns;
melnās olīvas;
diedzētas auzas, kvieši, u.c. sēkliņas.
tofu vai svaigais siers;
baziliks vai kāds cits garšaugs pēc patikšanas;
pipariņi.
uz sausas pannas apgrauzdē zemesriekstus (un sēkliņas, ja ir). ber bļodā.
ieeļļotā pannā apcep baklažānu (un šampiņjonus, ja ir). īsi pirms beigām aplaista ar gaišo sojas mērci. nepārspīlē. kad gatavs nogriež uguni un iemaisa sīki sakapātu ķiploku. atstāj uz pannas ievilkties.
bļodā pie riekstiem (un sēkliņām) piegriež pieejamos dārzeņus. paprika un tomāts ir ļoti vēlami, ar gurķi, kāpostu, olīvām nepārcensties. rīvētu burkānu pavisam nedaudz krāsiņai var piešaut. tofu vai siers galīgi neobligāts, toties diedzētas auzas un kvieši nenormāli kruti ierakstās buķetē.
piegāž ceptos baklažānus (un šampiņjonus), visu labi samaisa un ēd vai nu uzreiz, vai ņem līdzi eckursejā
Radi, dod ķepu!
tagad otru!
priekšnieks
arktiskie emu pa ceļam uz Saldu
Otrajās Lieldienās spīdēja saule un mēs braucām paklimst pa Kuldīgu. hiperromantisku detaļu pilsētiņu pašā wild wild Kurzemes sirdī.
skatu tornis
skats no torņa
Neptūns
pīpē gandžu
intersanta arhitektūra
datortehnikas remonts "Zelta klinģeris"
nepabeigts Lieldienu mielasts
tūristfoto
aizkariņi ar lūrcaurumiņiem
cementa logs
oliņas
kubiks
neskaitot visus pārējos jaukumus, Kuldīgā bija arī nenormāli daudz smuka strītārta. tik daudz, ka atsevišķa sadaļa jātaisa -
mans favorīts
vēl šīs Lieldienas tapa ievērojamas ar to, ka es izejot no tā, kas bija atrodams Kārļa vecāku virtuvē atklāju jaunu nenormāli garšīgu kombināciju salātiem.
pamatsastāvdaļas:
maziņš baklažāniņš, sagriezts ne pārāk lielos, bet arī ne pārāk mazos gabaliņos;
lobīti zemesrieksti;
ķiploks;
sojas mērce.
variējamās sastāvdaļas:
saulespuķu, sezama, ķirbju sēklas;
šampiņjoni;
paprika;
tomāts;
avokado;
puķkāposts vai kāposts;
burkāns;
melnās olīvas;
diedzētas auzas, kvieši, u.c. sēkliņas.
tofu vai svaigais siers;
baziliks vai kāds cits garšaugs pēc patikšanas;
pipariņi.
uz sausas pannas apgrauzdē zemesriekstus (un sēkliņas, ja ir). ber bļodā.
ieeļļotā pannā apcep baklažānu (un šampiņjonus, ja ir). īsi pirms beigām aplaista ar gaišo sojas mērci. nepārspīlē. kad gatavs nogriež uguni un iemaisa sīki sakapātu ķiploku. atstāj uz pannas ievilkties.
bļodā pie riekstiem (un sēkliņām) piegriež pieejamos dārzeņus. paprika un tomāts ir ļoti vēlami, ar gurķi, kāpostu, olīvām nepārcensties. rīvētu burkānu pavisam nedaudz krāsiņai var piešaut. tofu vai siers galīgi neobligāts, toties diedzētas auzas un kvieši nenormāli kruti ierakstās buķetē.
piegāž ceptos baklažānus (un šampiņjonus), visu labi samaisa un ēd vai nu uzreiz, vai ņem līdzi eckursejā