čīzkeiks
Posted on 2010.01.28 at 19:25man:: parasts
skan: Kārlis saka "mašīnas tas ir suicīds"
tā kā Ziemassvētki ir jau garām, tad laikam jāvēršas pie Lieldienu zaķa - mīļo garausīt, atnes man, lūdzu, savā olu groziņā arī jaunu virtuves plīti. citādi esošā mani nobeigs. šodien, piemēram, siera kūku, kurai jācepas 30-40 min, plīts cepa vairāk nekā divas stundas un tāpat es viņu izņēmu ārā, vēl bišķi par mīkstu, jo vairs nevarēju to izturēt. un tā viņa dara ar pilnīgi visu, ko liek viņai vēderā. digna vienreiz stundu viņā cepa biskvītu tortei - to, kurš normāli jācepj 20 minūtes, lielā karstumā, krāsni nevirinot.
nē, nu, protams, protams, labāk jau tāda nekā nekāda.
ā aizmirsu vēl pasūdzēties, ka tā plīts regulāri dod pa nagiem. es laikam šai mājā esmu vienīgā, kas vēl nekad nav atrāvusies. kaarl ir dabūjis desmit reizes. mana mamma arī. votkā.
pie reizes pierakstu te kūkas recepti, jo šī, vismaz priekš manis ir drošākā vieta, kur to darīt. lai nepazustu.
2/3 paciņas sviesta
1,5 paciņas Selgas cepumu
3 paciņas Filadelfijas siera (treknā, bez piedevām) (es šodien iedvesmojoties no atbildēm pajautaa ņēmu svaigo sieru Kārums un tas ir pilnīgi okej)
2 olas
glāze cukurs
3 ēd.k. miltu
kaut kas ko likt pa virsu - augļi (svaigi vai atsaldēti vai no kompota)
sviestu sasilda līdz istabas temp.
cepumus smalki sasmalcina (gandrīz kā miltus) (vislabāk tas sanāk ar blenderi)
no sviesta un cepumiem samīca mīklu (vislabāk tas sanāk ar rokām), ko liek ar cepamo papīru izklātā, apaļā cepamajā veidnē
sieru, olas, cukuru, miltus samaisa viendabīgā masā
liek virs cepumu mīklas, izlīdzina
vēl tur tai siera mīklā var samest valriekstus, man mājās bija tikai bišķi, bet cik nu dabūju uzkost - garšoja ļoti labiņi
tad liek augļus, es šodien izvilku no ledīša sasaldētas skoroplodnaja plūmes, atkausēju, saliku pa virsu un pārkaisīju vēl ar cukuru, jo bija diezgan skābas
cep cepeškrāsnī, 200 grādos, apmēram 30 - 40 min. vai arī, manā gadījumā, 2h 15min.
p.s. lai būtu pavisam godīgi - receptes avots ir Samīte, vai, ja vēl godīgāk - viņas dzīvokļbiedre Evija.
nē, nu, protams, protams, labāk jau tāda nekā nekāda.
ā aizmirsu vēl pasūdzēties, ka tā plīts regulāri dod pa nagiem. es laikam šai mājā esmu vienīgā, kas vēl nekad nav atrāvusies. kaarl ir dabūjis desmit reizes. mana mamma arī. votkā.
pie reizes pierakstu te kūkas recepti, jo šī, vismaz priekš manis ir drošākā vieta, kur to darīt. lai nepazustu.
2/3 paciņas sviesta
1,5 paciņas Selgas cepumu
3 paciņas Filadelfijas siera (treknā, bez piedevām) (es šodien iedvesmojoties no atbildēm pajautaa ņēmu svaigo sieru Kārums un tas ir pilnīgi okej)
2 olas
glāze cukurs
3 ēd.k. miltu
kaut kas ko likt pa virsu - augļi (svaigi vai atsaldēti vai no kompota)
sviestu sasilda līdz istabas temp.
cepumus smalki sasmalcina (gandrīz kā miltus) (vislabāk tas sanāk ar blenderi)
no sviesta un cepumiem samīca mīklu (vislabāk tas sanāk ar rokām), ko liek ar cepamo papīru izklātā, apaļā cepamajā veidnē
sieru, olas, cukuru, miltus samaisa viendabīgā masā
liek virs cepumu mīklas, izlīdzina
vēl tur tai siera mīklā var samest valriekstus, man mājās bija tikai bišķi, bet cik nu dabūju uzkost - garšoja ļoti labiņi
tad liek augļus, es šodien izvilku no ledīša sasaldētas skoroplodnaja plūmes, atkausēju, saliku pa virsu un pārkaisīju vēl ar cukuru, jo bija diezgan skābas
cep cepeškrāsnī, 200 grādos, apmēram 30 - 40 min. vai arī, manā gadījumā, 2h 15min.
p.s. lai būtu pavisam godīgi - receptes avots ir Samīte, vai, ja vēl godīgāk - viņas dzīvokļbiedre Evija.