laiks neapšaubāmi ir cikliska padarīšana

Posted on 2010.01.10 at 17:28
Tags: , , , ,
palasījos savu žurnāli uz atpakaļu un secināju, ka pagājušais gads bijis tāds sēdēšanas un domāšanas gads. pilns ar visādu funktierēšanu, atziņām, atklāsmēm, atskārsmēm, visa vērošanu no malas, utt. bez maz katrs otrais ieraksts ir ar tagu gudrība. un manliekas, ka galvenais, ko es tur sapratu ir tas, ka dzīve nav cīņa, ka attiecības nav cīņa un, ka vispār nevajag ne par ko un ne arvienu cīnīties. ja to nedara, tad viss sokas un padodas ļoti labi, bet ir grūti to vienmēr paturēt prātā, neaizmirst un likt lietā. it kā jau es to zināju arī pirms tam, bet tagad tas liekas kaukā fundamentālāk atklājies. a tad, kaukad rudenī man laikam sākās jauns cikls, kad gana sēdēts un prātots, ka gribas kustēties, priecāties, satikt cilvēkus utt. un manliekas, ka es sākumā tam neapzināti pretojos, jo iesēdēts bija (ir) pamatīgi, bet kļūst arvien vieglāk un labāk un dzīvespriecīgāk. man negribas neko domāt, man gribas, lai viss tas izdomātais iesēžas, ieaugas manī, nostiprinās un pa to laiku es gribu KUSTĒTIES! iet jāt, braukt uz kalnu, ālēties, 100X vairāk komunicēt ar cilvēkiem, rakstīt te visādas dumības, tizloties utt. utjpr. negribas neko nopietnu, neko sarežģītu, nekādas dižas un senas gudrības. ja kas man stāv vesela čupa ar puslasītām un nedabeigtām grāmatām, lai pastāv vien. visam, visam, visam pašam savs laiks.


satuntulējos kā ritīgs kunkulis, aizbridu līdz stallim, a tur divas mazās meitenes bija beigušas treneres uzraudzībā jūgt Upeni kamanās. paķēra mani līdzi izbraucienā pa Botānisko dārzu. ļoti, ļoti smuki un jautri. pirmo reizi dabūju paturēt rokās grožus un pastūrēt zirgu un, jāatzīst, ka tā tomēr ir baigā māksla, it īpaši izņemt pagriezienu vai apgriezties riņķī. ja zirgs pieredzējis, godprātīgs un paklausīgs ta vēl tā, bet meitenes stāstīja, ka vakardien trenere iedevusi kaukādiem ne visai pieredzējušiem cilvēkiem ar spītīgo Rēbusu izbraukt, a tas vienā brīdī iegāzis visus grāvi, a pats slaidā riksī ar tukšām kamanām atgriezies stallī.

Photobucket

atbraucām atpakaļ, izjūdzām Upeni un es lecu viņai mugurā (jāatzīst, ka man gan neizdevās pašai uzlekt). pēdējo reizi bez segliem biju jājusi kaukad, kad galīgi sīka biju, nu kādā 1996. gadā, bet gāja ļoti labi un interesanti. vienīgais kājas gan tagad sāp ritīgi, jo vislaik ir stingri jāturas ar visiem kāju iekšpuses musīšiem. karoč normāla slodze muskuļiem un ļoti intensīvs vestibulārā aparāta treniņš. vispār priekš šitik auksta laika jāšana bez segliem ir ideāla, jo ir nepastarpināts kontakts ar zirgu, līdz ar to var sildīties no viņa siltuma.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

a kamēr es jāju, pārējos zirgus izlaida izlocīt kājas, izskrieties un izvārtīties pa sniegu

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Comments:


__________________
[info]spiritualized at 2010-01-10 17:33 (Saite)
tie zirgi ir saļikā kaut kur? cik maksā izjāde ?
*
[info]inese_tk at 2010-01-10 17:40 (Saite)
jā, Saļikā, Botāniskajā dārzā iekšā.
stundu gara izjāde, ja iepriekš piezvana un piesakās, maksā 8 Ls.
tiem, kas iet regulāri trenēties, treniņš maksā piecīti.

staļļa mājaslapa http://stallis.synthasite.com/
__________________
[info]spiritualized at 2010-01-10 17:46 (Saite)
thx, jāpamēģina Linda uzdabūt uz zirga
*
[info]inese_tk at 2010-01-10 17:48 (Saite)
a pats? m?
ja nu kas, varam sarunāt nākamajā nedēļas nogalē moš kopā aiziet
__________________
[info]spiritualized at 2010-01-10 18:11 (Saite)
Moš, man jau patiktu kā filmās jāt uz zirga muguras, vēl tik zobenu vajadzētu.
__________________
[info]spiritualized at 2010-01-10 18:12 (Saite)
Mos varētu, jāparunā ar Lindažu
*
[info]inese_tk at 2010-01-10 18:14 (Saite)
nu sadomājiet un dodiet ziņu. es iešu noteikti, tik vēl nezinu vai 6dien vai 7dien vai abās dienās, bet to skatīšos pēc laikapstākļiem. parasti eju tā, lai ap kādiem 13iem - 14iem būtu tur.
*
[info]inese_tk at 2010-01-10 18:15 (Saite)
p.s. ja negribat jāt (vai Linda negrib) moš izbrauciet kamanās, ja laiks tā kā šodien, kad zilas debesis, saulīte spīd, sniegs vizuļo un gurkst zem zirga kājām, tad tas nav kā filmās, bet gan kā pasakās. lētāk arī un tā. pa Botānisko dārzu jau ļoti smuki...
__________________
[info]spiritualized at 2010-01-10 19:28 (Saite)
svētdien būšu salaspilī, ja izdomāsim dosim ziņu
spriidiic
[info]spriidiic at 2010-01-10 18:00 (Saite)
varetu uz kalna ari megjinat dabut
*
[info]inese_tk at 2010-01-10 18:05 (Saite)
mēs tak vienu gadu mēģinājām, mēģinājām, bet tā arī nekas nesanāca :)
Previous Entry  Next Entry