janvāris

Posted on 2023.01.29 at 11:18
Tags:
tātad par Decibelu. vasaras beigās pamanījām, ka sūdīgi ēd un reizēm šņāc uz ēdienu un lec no tā prom. aizvedām uz teķa vetklīniku. iekaisušas smaganas. sadeva zāles. baigi labāk nepalika. kaimiņienes kaimiņiene, kas piebaro savvaļas kaķus (krietni plašāku kaķu klāstu nekā mēs) arī bija novērojusi, ka viņš šņāc uz desu. tad vēlāk rudenī aizvedām tepat lejā uz mūsu ielas vetklīniku. iedeva citas zāles. bet Decibels ļoti ņēma ļaunā gan vetārstu apmeklējumus, gan zāļu došanu. sāka nedoties rokās, parādīties aizvien retāk un joprojām neēst (pie mums). no novembra vidus, līdz janvāra sākumam es viņu neredzēju vispār.
janvāra otrajā nedēļā viņš atkal uzradās. pavājš, netīrs, smirdīgs (pēc kaķu čurām) un kāvies. bet ēda. tad nu kopš tā laika viņš ik pa pāris dienām nāca pasildīties un uzēst. ēda gan drausmīgi ilgi un lēni. šonedēļ nebiju viņu daudz redzējusi, biju arī vairākas dienas Rīgā. atbraucu aizvakar vakarā mājās. vakar no rīta, K bija ielaidis Decibelu iekšā un aizgājis uz darbu. kad es piecēlos un gāju viņam, dīvānā guļošam, garām, sajutu drausmīgu maitas smaku. aizrāvu pie ārsta.
karoč, kungs kāvies, dabūjis pa vaigu, pušums aizķepis ar spalvām, iekšā netīrumi, sācis pūžņot, strutas netikušas ārā, izveidojusies milzu kapsula ar šļuru un sākuši atmirt audi. pavēra muti - smaganas joprojām sarkanas un iekaisušas. taisīja operāciju narkozē, grieza vaļā un tīrīja. nevarēja vienā reizē izgriezt visus nekrotiskos audus, jo būtu pārāk liela izmēra brūce. tāpēc viņam šobrīd ir aptuveni 5-6 cm vaļējs caurums, pa kuru sulo ārā sūdi un, kas joprojām drausmīgi smird pēc nekrozes. jādzīvo iekšā un ar tūtu, jāšpricē antibiotikas. ja slikti tīrīsies ārā pats, iespējams vajadzēs otru operāciju narkozē. ja nedzīs - tad eitanāzija.
no narkozes pamodās labi, vakar un šorīt dūšīgi ēda un dzēra. naktī ārdījās, pa koridorī iekārtoto palātu - plēsa avīzes, ņaudēja, skrāpējās gar durvīm un novilka tūtu. joprojām nav ne čurājis, ne kakājis, kas mani drusku uztrauc. kastīti viņam sagatavojām, bet viņš droši vien nesaprot tādu konceptu. viņš tikko izdzēra divas bļodas ar ūdeni, kaut kad tam būs jānāk ārā.
nebūtu pie mums atnācis, būtu miris lēnā un mokošā nāvē.
kaimiņiene teica, ka tajā kaķu kolonijā pie trakā onkuļa, no kura Decibels domājams nāk, esot parādījušās 3 jaunas kaķenes.

drausmīgi stresaina šitā nedēļa.

Comments:


vecais indiānis džims
[info]jim at 2023-01-29 14:55 (Saite)
turieties! kaķīši sīksti, cerams, ka sadzīs.
*
[info]inese_tk at 2023-01-29 22:19 (Saite)
paldies!
porcelāna lellīte
[info]neraate at 2023-01-29 14:57 (Saite)
Varbūt viņš nokārtojas tikai ārā. Pamēģini kastē vai bļodā iebērt zemi no kurmja rakuma, tas var pamudināt pačurāt
lilja_brik
[info]lilja_brik at 2023-01-30 12:17 (Saite)
vai izvest saitītē
[info]hessin at 2023-01-30 00:17 (Saite)
izturību! Kastīti tiešām varētu nelietot, jo nesaprot vai ciešās/cer, ka tiks ārā.
lilja_brik
[info]lilja_brik at 2023-01-30 12:16 (Saite)
baby demon.
viņu dzimumtieksme nāvē dzen?
[info]merkela at 2023-01-31 21:33 (Saite)
ja kaķis nekakā ilgāku laiku (2 dienas? bet labāk prasīt vetam), viņš steigšus jāved uz klizmu.
no aizcietējuma kaķis var diezgan ātri aiziet.
Previous Entry  Next Entry