janvāris

Posted on 2021.01.25 at 22:42
Tags:
jaunākajās ēdiena ziņās - vakar saņēmos ielikt fermentēties savu pirmo kimčī. pagaidām viss norit gludi, vienīgi, izskatās, ka es, visai vieglprātīgi attiecoties pret aso piparu mežermentiem (es vispār pret visiem mežermentiem mēdzu attiekties ļoti vieglprātīgi, visdrīzāk tāpēc man nepadodas visādas nopietnas kūkas un mīklas izstrādājumi), būšu pagatavojusi kaut kādu briesmoni, kas pašam elles sātanam varēs aizcirst muti. laikam rīt jāiet pēc jauniem dārzeņiem un jātaisa ļoti neasa porcija, ar kuru pēcāk atjaukt savu pirmo kimčī bērniņu un iegūt patīkama asuma produktu. ja neskaita peklīgo pikantumu, visādi citādi garšo lieliski. protams, vēl jāpafermentējas.
+
vakar safermentēju arī indijas riekstu sieru ar trifeļu pastēti
+
varu padalīties ar brīnišķīgu kombināciju budas bļodai (aka nesajauktie salāti) - novārīts baltais un sarkanais sorgo, ķiploku-sojas marinādē pamarinēta un apcepta tempe, avokado, svaigs burkāns, kimčī, marinēti (sojas mērce, šķidrie dūmi, balzamiko, olīveļļa, ķiploki u.c.) un sacepti šampiņjoni, pārlieti ar zemesriekstu mērci (zemesriekstu sviests, Taizemes zaļā karija pasta, sojas mērce, ķiploks, laims, ūdens vai augu piens, varbūt vēl kaut kas) un bagātīgi pārkaistīti ar lociņiem un grauzdētu melno un balto sezamu.

Comments:


lara
[info]lara at 2021-01-26 11:33 (Saite)
Tu izklausies kā restorāns. Kurš parasts cilvēks par šo pagatavot?! :D
*
[info]inese_tk at 2021-01-26 12:05 (Saite)
hehe, paldies. man pašai liekas, ka es taisu tikai vienkāršas lietas :D

piemēram - K gatavo diezgan reti, bet gatavo ēdienus, kas man liekas par sarežģītu un čakarīgu - sojšliku, plovu, kāpostu tīteņus, seitana cepeti un tamlīdzīgas lietas.
vēl es nemāku izcept pankūkas. man pat ir uzlikts tam veto, patiesībā divām lietām - pankūkām un piparkūku mīklas gatavošanai, jo tas vienmēr beidzas ar dizāsteru, kurā kādam jānāk mani glābt. vispār viss, kas saistīts ar mīklām un ir nopietnāks par kabačiem mīklā nav mana stihija.
atmiņas par domām
[info]teja at 2021-01-26 18:25 (Saite)
tu nemāki pat tās kur vnk sajauc chickpea miltus ar ūdeni?
*
[info]inese_tk at 2021-01-26 19:04 (Saite)
turkzirņumiltus ar ūdeni es lietoju kā mīkliņu gan kabačiem, gan tofzivij un ar to it kā problēmu nav. problēmas nerodas arī, ja mīkliņa paliek pāri un vnk ieleju to pannā un izcepu. bet man nav sajūta, ka tā būtu īsta pankūka. manliekas īstai pankūkai, vienalga, plānajai vai mazajai ir jābūt tādai elastīgākai un vijīgākai nekā sanāk no turku zirņu miltiem vieniem pašiem ar ūdeni. to es vairāk sauktu par plāceni un tas arī īsti neiet kopā ar zaptēm vai medu.
atmiņas par domām
[info]teja at 2021-01-26 19:18 (Saite)
ā nu OK, es gan to uzskatu par īstu pankūku un ēdu arī ar medu :)
atmiņas par domām
[info]teja at 2021-01-26 18:26 (Saite)
piekrītu... visas tās mērces un marinādes jo īpaši
Dzintra čoms
[info]mranarhs at 2021-01-26 19:50 (Saite)
Vai tempeh tu pati gatavo?
*
[info]inese_tk at 2021-01-26 20:22 (Saite)
Previous Entry  Next Entry