Karstā latviete [userpic]

cikgarštikplats

February 15th, 2012 (10:01 am)
mjū: katalāņu filmiņš

mēģinājumos sakārtot dienas režīmu izlēmu šonakt/dien veikt miega deprivācijas aktu (t.i., gulēt nemaz neaiziet). tagad tad nu sēžu gultā, skatos filmas priekš darba un skaļi ķiķinu. nabaga mani ukraiņu kaimiņi (te šobrīd ir vēl tikai astoņi no rīta).

then again.. pēc tam, kad pie manis pa nakti palika mans intērneta stalkēris (uz grīdas, nekur citur), viņš apgalvoja, ka esot ķiķinājusi arī miegā. tā kā lielas starpības jau nav.

Comments

Posted by: . ([info]hessin)
Posted at: February 15th, 2012, 01:08 pm

Nu, un tev tā negulētā nakts palīdz?
Tiem, kam ir http://en.wikipedia.org/wiki/Delayed_sleep_phase_disorder, nepalīdz un nepalīdzēs ne par ko :)

Posted by: Karstā latviete ([info]implozija)
Posted at: February 15th, 2012, 02:16 pm

paldies, iedvesmotāja :) nez' gan, vai man tas links atbilst, man vienk ir gulēšanas traucējumi, kurus var labot. izlaist nakti ieteica ārste, un it kā jau palīdzot, ja vien noturas pa dienu neatlūzdams. iepriekšējo reizi man tas neizdevās, bet šovakar randiņš, tā kā chances are, ka neizrubīšos tomēr:)

Posted by: . ([info]hessin)
Posted at: February 15th, 2012, 09:13 pm

man tas apraksts atbilst un ieteikt izlaist vienu nakti miega, lai ar nākamo nakti būtu normāls režīms, ir viskaitinošākais padoms, ko parasti man dod. Tādiem gribas ar foreli iepļaukāt.
Jo, ja viena nakts nav gulēta, tad aizmieg pēcpusdienā, pamostas ap 9 vakarā un tālāk viss kā parasti. Vai arī, ja nav iespējams nosnausties pēcpusdienā, tad .. viss kā parasti.

Posted by: Karstā latviete ([info]implozija)
Posted at: February 16th, 2012, 02:46 am

njā, neatplīst pēcpusdienā ir tas visgrūtākais. ja izdodas noturēties, varbūt var mēģināt pēc tam nolikt sevi gulēt ar miegazālēm?

Posted by: . ([info]hessin)
Posted at: February 16th, 2012, 12:18 pm

Miegazāles ir īslaicīgs risinājums. Ilgākā posmā pie tām pierod un vairs nedarbojas un viss turpinās kā parasti.

Posted by: Karstā latviete ([info]implozija)
Posted at: February 16th, 2012, 12:37 pm

Jā, skaidrs, ka pierod, bet nevajag jau dzert visu mūžu - vismaz manā gadījumā pietiek ar apmēram nedēļu, lai organisms pieregulētos pie jaunā režīma un pats gribētu celties ierastajā laikā. Droši vien tad Tev ir savādāk :/

Posted by: . ([info]hessin)
Posted at: February 16th, 2012, 12:46 pm

nu ja, es jau par sevi runāju. Nekas ilgākā termiņā nelīdz, kā tikai pielāgot savu dzīvi esošiem gulēšanas paradumiem. Bet nu ok, ir variants, ka tad, kad beigsies jaunība, tad arī sindroms izbeigsies .. vai arī paliks uz mūžiem.

Posted by: Karstā latviete ([info]implozija)
Posted at: February 17th, 2012, 01:39 am

mjā. es nezinu, vai "lai Tev beidzas jaunība" ir novēlējums, ko Tu priecātos dzirdēt, bet, katrā ziņā, ceru, ka stāvoklis ar laiku normalizēsies.

Posted by: . ([info]hessin)
Posted at: February 17th, 2012, 12:54 pm

Pietiktu jau ar to, ka šī pasaule nebūtu tāda cīruļu mafija. Un uz tiem, kuriem ir citādāks gulēšanas režīms, neskatītos kā uz sliņķiem.
Esot gan arī tāds sindroms, kad cilvēki iet ātrāk (ap 7-8 vakarā) gulēt un ceļas arī agri. Varu derēt, ka uz šitiem neviens neskatās kā uz sliņķiem, bet bez maz vai čaklīšiem.
wikijā jau arī viss uzrakstīts (pieņemot, ka sīki nepētīji, citēšu):
"Lack of public awareness of the disorder contributes to the difficulties experienced by people with DSPD, who are commonly stereotyped as undisciplined or lazy. Parents may be chastised for not giving their children acceptable sleep patterns, and schools and workplaces rarely tolerate chronically late, absent, or sleepy students and workers, failing to see them as having a chronic illness."
un
"People with DSPD who force themselves to live on a normal 9-5 day "are not often successful and may develop physical and psychological complaints during waking hours, i.e. sleepiness, fatigue, headache, decreased appetite, or depressed mood. Patients with [Circadian Rhythm Sleep Disorders] often have difficulty maintaining ordinary social lives, and some of them lose their jobs or fail to attend school.""

Posted by: Karstā latviete ([info]implozija)
Posted at: February 17th, 2012, 03:52 pm

jā, citātiņi iespaidīgi. varbūt par cīruļmafiju sabiedrību būtu bikiņ pārspīlēti saukt, jo, manuprāt, tur vienkārši trūkst izskaidrošanas darba, runāšanas par to (t.sk.veselības lapusītē sieviešu žurnālos). tas jau tipiski; man, kad bija periods, kad depresijas dēļ nevarēju piecelties no gultas (t.i., nevis gulēju, bet blenzu griestos), arī sanāca atsevišķos gadījumos dzirdēt, ka es esot sliņķe, guļava u.tml. lieki teikt, ka tas situāciju diez ko neuzlaboja.
starp citu, līdzīgi ir ar JRT izrādi "Oblomovs" - cik saprotu, daži joprojām to uzlūko kā smieklīgu un demagoģisku gabalu par slinkošanu, kamēr pati to redzēju kā klaju depresijas portretējumu, aiz kā beigās, ja vien mani nebūtu apskāvuši, tā vien gribētos ļauties piņņai.