Karstā latviete [userpic]

femilī prešer vīriešjautājumā

April 10th, 2011 (07:46 pm)
Tags: ,

mjū: gogol bordello

sazvanījos ar sencīti, prasu, ko šiem atvest no Espaņjas. sencītis tik atkratās, sak', neko, neko, savukārt mātes kundze fonā dzirdama šim pār plecu bļaujot, lai atvedot manu katalāņu bij.brūtg., kurš taču "implozijai pašai tā ne visai paticis" - jo māte ar viņu varēšot parunāt par puķkopību.

:). mātes..

Comments

Posted by: Workacholic ([info]unintended)
Posted at: April 10th, 2011, 08:02 pm

uz kurieni spānijā un cik ilgi?
tad jau būs lielais sprādziens - atmiņas, ēdieni, cilvēki :)

Posted by: Karstā latviete ([info]implozija)
Posted at: April 10th, 2011, 08:08 pm

aga :) nav jau tā, ka pa šo laiku kopš atgriešanās LV nebūtu šad tad aizbraukusi uz turieni ciemos, bet šoreiziņ solās būt episki - tikamies kādi 100+ cilvēki mūsu ZR-Spānijas mazpilsētiņā, tā kā vecpilsētas bruģim, tapu bāriem un manai sentimentāli noskaņotajai sirdītei būs, ko turēt :) un tad vēl uz Madridi pie draugiem pirms tam, un pāris dienas Vajadolidā pēc tam; kopā kādas 16 dienas sanāk.

Posted by: Workacholic ([info]unintended)
Posted at: April 10th, 2011, 08:28 pm

Tas ir kāds projekts vai atvaļinājums?
Starp citu, vai Z atšķiras no Spānijas D? Es uz Ziemeļiem tā arī neaizbraucu, tagad nozēloju.

Posted by: Karstā latviete ([info]implozija)
Posted at: April 10th, 2011, 08:43 pm

atvaļinājums. bet Z ļoooooooooooti atšķiras no D. ziemeļnieki vispār par dienvidniekiem izsakās stipri..ē, nicinoši varbūt nav īstais vārds, bet viņi paši sevi redz kā stipri eiropeiskākus (un - punktuālākus, nosvērtākus, strādīgākus, etc) un pārākus par dienvidniekiem. lai gan, ja Tu par D spried pēc Valensijas, tā atkal ir Katalonija, un tas ir pavisam cits stāsts, kā Andalūzija u.tml.

Posted by: Workacholic ([info]unintended)
Posted at: April 10th, 2011, 08:48 pm

nu tā jau es arī domāju.. Jā, es Valensiju kā Dievidus esmu uztvērusi, man vienmēr licies, ka Valensijā ir tas viss party mode mazliet pa daudz.
bet, tagad atskatoties, tā arī nesapratu, kāpēc es visu naudu notriecu tusiņos Valensijā un izbraukusi tikai līdz Madridei un Barselonai, un vēl dažiem vietējiem ciematiem.. Tas laikam Erasmus sindroms.
Bet noteikti gribu tur atgriezties, tu noteikti raksti aprakstus, gaidīšu!

Posted by: Karstā latviete ([info]implozija)
Posted at: April 10th, 2011, 08:56 pm

nu jā, erasmusa laikā cilvēki mēdz uz lietām skatīties citādi :) bet Tev noteikti būs vēl citas izdevības iepazīties ar Espaņju visā tās daudzveidībā, ja vien būs pietiekami liela vēlēšanās. par aprakstiem nemāku solīt, es jau te vairāk mēdzu ieķēpāt to, kas man galvā darās, nevis to, kas ārpusē, bet - tad jau manīs. :)

Posted by: Karstā latviete ([info]implozija)
Posted at: April 10th, 2011, 09:00 pm

..jā, un vispār estetā tikko pēc Tava ieraksta aizdomājos, cik vispār ļoti kruta, ka es sava erasmusa laikā dabūju riktīgi teju pa visu valsti izceļoties, bet nav arī tā, ka tusiņi būtu bijuši novārtā pamesti. neko darīt, laikam ļoti noveicās ar lielu stipendiju, lētākiem tusiņiem un ilgāku laiciņu (t.i., pusotrs gads) tur :)

Posted by: Workacholic ([info]unintended)
Posted at: April 10th, 2011, 09:10 pm

Man liekas, ka tev tas erasmus laiks bija dauz foršāks. Tās vismaz izlasījās man.. Man liekas, ka man nebija īstais erasmus (prakse bija 4h dienā un nevienam nekas ar mums neinteresēja) nebija īstā kompānija (daudzi bija 5-6 gadus jaunāki par mani un mums nesakrita intereses), stipendija man bija laba, tikai man nevar dot tik daudz naudas, es visu notriecu- vai tie būtu 20 lati vai 1000 lati... :D
Un vē bija kaut kas manī- dzīvesprieka zudums uz to brīdi saistībā ar dažādiem personigajiem notikumiem.. Tagad es to visu darītu citādāk. Nākamreiz braukšu uz Ziemeļiem.

Posted by: Karstā latviete ([info]implozija)
Posted at: April 10th, 2011, 09:19 pm

njā, man jau arī tagad, retrospektīvā, daudzas lietas būtu gribējies darīt citādi, bet reti kuram tā nav, jo taču visu nevar tā rūpīgi iepriekš izplānot, dzīve vispār ir tāds viens liels melnraksts, kuru nav iespējas pārrakstīt tīrrakstā. man arī erasmusa laiks tieši sakrita ar visādu iekšējo dēmoniņu saaktivizēšanos, un arī bieži vien dzīvesprieks neturējās tik augsts, kā parasti, bieži bija bezspēks un nevēlēšanās "dzīvot uz pilnu klapi", jo tobrīd tam īsti nebija ne spēka, ne vēlēšanās. daļēji tas saistīts ar to, ka mums tur, ziemeļos, tomēr bija stipri aukstāks nekā Valensijā, un ar apkuri bija kā bija, tā kā diezgan ilgu laiku jutos pastāvīgi slima, un vietējie médicos to tik vien zināja, kā antibiotikas izrakstīt n reizes pēc kārtas. tā kā arī ziemeļos nebūt dzīve nebija tik rožaina, lai gan, protams, stipri tuvāka mūsu "nordiskajam" temperamentam.

Posted by: Workacholic ([info]unintended)
Posted at: April 10th, 2011, 09:26 pm

Cik grādi vidēji tur Z ir ziemā un vasarā?

Posted by: Karstā latviete ([info]implozija)
Posted at: April 10th, 2011, 09:32 pm

Z jau arī nav monolīti :D mana mazpilsētiņa, piem., bija kalnos, līdz ar to tā ir viena no aukstākajām vietām Spānijā :> par grādiem - es precīzi neatceros, bet 2008./9. ziema tur bija brīžam aukstāka nekā Rīgā. septembra pašā sākumiņā pa dienām bija vēl diezgan vasarīgi, bet naktīs jau tuvojās nullei. pavasaris gan atnāca ātrāk nekā te, cik atceros, februāra beigās jau dienas vidū varēja uz brīdi nomest jaciņu. nu, un jūlijā kaut kāds +30 turējās, ja nemaldos, - tas man ļoti patika :)

Posted by: Workacholic ([info]unintended)
Posted at: April 10th, 2011, 09:14 pm

ā, un vēl es mazliet vīlos spāņos- viņi bija atvērti un draudzīgi, bet mazliet pa daudz.. virspusēji. visu laiku disko, skaļums un čurāšana uz ielas. Tas man tā - ne visai. Tāpēc ik pa laikam gāju uz muzejiem, jo tās virspusējības un danču krogos man vienā brīdī bija pa daudz. Un varbūt no svara bija tas, kas man nebija connection ne ar vienu spāni- nu taaaaaaaaaaaada connection.

Posted by: Karstā latviete ([info]implozija)
Posted at: April 10th, 2011, 09:23 pm

jā, tas tur ir diezgan izplatīti, lai gan dienvidos, man šķiet, varbūt drusku vairāk. viņi dzīvi tver stipri vienkāršāk par mums. uz otras rokas, man gan sanāca satikt vairākus spāņus - dziļos ūdeņus, ar kuriem tad arī pavadīju lielu daļu sava laika. bet tā, lielos vilcienos, spāņi man ir mīļi, bet katalāņi mentalitātes ziņā šķiet dauuudz tuvāki un saprotamāki, viņi nav tik sekli.