Sat, Oct. 9th, 2021, 10:08 am

Ņemot vērā to, cik masveidīgi ir pedofilijas gadījumi katoļu baznīcā, mani interesē, vai garīdzniekiem ir kopīgs pamatojums, ar ko viņi šo attaisno? Šis nav sašutuma pilns jautājums, kuru gribu turpināt ar dusmu paušanu, mani tiešām interesē, vai tur apakšā ir kaut kāda "slepena" interpretācija par to, kādā veidā tas ir ok.

Sat, Oct. 9th, 2021, 12:51 pm
[info]saccharomyces

drusku tangenss, bet: nesen lasīju kādu rakstu, kurā runa bija par to, ka galvenā atšķirība ir ne tik daudz izplatībā (salīdzinot ar sabiedrību kopumā) vai attaisnošanā, bet slēpšanā institucionālā līmenī, centienos noliegt.

un, protams, papildus tas aspekts, ka sabiedrībā noziegums liekas vēl sliktāks, ja to pastrādā kāds, kurš pārstāv it kā kādas īpaši cēlas vērtības, nevis random persona, kura nekad nav nekādas svētulības zvērējusi.

t.i., es pieļauju (šis viss ir minējums), ka varbūt arī nav nekāds īpaši lielāks normalizēšanas līmenis, bet tādēļ, ka nosodījuma līmenis institucionāli šķietami nav bijis krasi lielāks kā vispārēji, salīdzinoši liekas neadekvāti maigi.

Sat, Oct. 9th, 2021, 01:12 pm
[info]sirualsirual

+

Sun, Oct. 10th, 2021, 12:00 am
[info]helvetica

Ir, ir. Skolotājus arodbiedrība neaizstāvēs, ja šie seksuāla rakstura noziegumu pret bērnu būs izdarījusi. Baznīcās savi protokoli, izvairās nodot "laicīgajai tiesai" un savas struktūras ietvaros aizrotē prom u.c. "risina" (kas no malas izskatās, protams, pēc nozieguma slēpšanas)