Sun, Feb. 12th, 2017, 01:24 am

Atvērt brutu un noskatīties "Es esmu šeit" vai iedzert tēju un čučēt?

Sun, Feb. 12th, 2017, 01:35 am
[info]iive

Tas ir cinisms vai kas, ka vienā kadrā trīs lauku bērni no nelabvēlīgām ģimenēm ir ārzemju koledžu jakās un kreklos? Labi, ok, tipiska lieta no humpalam, bet tā vien liekas, ka nejauka zobgalība.

Sun, Feb. 12th, 2017, 01:35 am
[info]iive

Bruts ir atvērts.

Sun, Feb. 12th, 2017, 02:38 am
[info]iive

Elīna Vaska tiešām ir laba. Un es saprotu, kāpēc viņas varone guļ ar skolotāju. Izlaiduma ballē lieliski parādīts tas provinciālais nīgrums visapkārt, ko varētu skaidrāk iezīmēt jau iepriekš. Man patīk attiecības ar brāli. Un skolotāja "tu jau zini, kur mana nauda stāv" ir ļoti labs joks.

Sun, Feb. 12th, 2017, 08:26 am
[info]penny_lane

kāpēc viņa, jā, ok, bet kāpēc viņš labāk pastāsti?

Sun, Feb. 12th, 2017, 12:25 pm
[info]iive

Tāpēc, ka viņš ir no Rīgas!

Sun, Feb. 12th, 2017, 01:17 pm
[info]mis_sarajevo

Because men are disgusting.

Sun, Feb. 12th, 2017, 06:07 pm
[info]saccharomyces

jā, man tas skolotāja tēls likās absolūti atbaidošs, jo viņam nebija personības, nekādas skaidras motivācijas un pat ne nojaušamas profesionālās ētikas, un vispār man gribas sist visus, kuri cilvēkus viegli ievainojamās pozīcijās atļaujas (arī neapzināti) izmantot savām vēlmēm, nefiltrējot kontekstu, grr

Sun, Feb. 12th, 2017, 06:14 pm
[info]saccharomyces

man ir mazāks brālis, un viņa to atbildību/bezpalīdzību šausmīgā situācijā izspēlēja perfekti. es to filmu skatījos trīs reizes un visās, piemēram, tai neveiksmīgā dzerstiņa ainā empatizēju nevaldāmi un pinkšķēju. filmai, protams, ir savi trūkumi, bet, manuprāt, tā pilnīgi noteikti ir viena no labākajām, ja ne pati labākā pēdējo gadu pilnmetrāžas LV filmām, un vaskas performance ir viens no galvenajiem trumpjiem. viņa ir kā tāda sažmiegta dūrīte tur.

Mon, Feb. 13th, 2017, 09:43 pm
[info]iive

Man vienīgi šķita visai dīvaini, ka bija tik liels kontrasts stap tēlojumu sākumā un kaut kur pēc pirmās trešdaļas. No vienas puses varētu apgalvot, ka mēs redzam personības pārmaiņas no nīgras pusaudzes jaunā sievietē, kas veido savu dzīvi pašas spēkiem, un risina problēmas arvien konstruktīvākos veidos. Bet no otras puses, tas tiešām jau parādās darbībā, bet tā sabozušās ezīša tēlojuma maniere sākumā drusku atgrūž.

Sun, Feb. 12th, 2017, 02:53 am
[info]iive

Paga, tiešām, Raja pacēla vairāk nekā spēja panest? Nebūtu iedomājusies, ja te nebūtu izmantota metafora ar malkas pagalēm./s

Sun, Feb. 12th, 2017, 06:20 pm
[info]saccharomyces

jā, tas arī likās lieki. bet vairāk aizķēra tas elements, ka kāds jau turpat blakus visu laiku ir/bija, bet tā vietā, lai teiktu, klau, paga, palīdzēšu, vai vismaz - uzmanies, tas pakāpiens, atnāk tikai paglaudīt galviņu, kad viss jau sagāzies, jā, jā, es arī esmu šeit. pff.

un vēl es domāju par laiku pēc un pirms. par to, vai tā māte nonāca tur, kur nonāca, tāpēc, ka iepriekš biju bijusi principā tai pašā kaudze-par-lielu situācijā. un par to, kā pēc pieciem, desmit gadiem būs rajai, vai viņa atradīs veidu kā izrauties.

Mon, Feb. 13th, 2017, 09:50 pm
[info]iive

Taisnība. Tas ir diezgan spēcīgi.
Mātes aizbēgšana man gandrīz vairāk sasaucās ar to akmeni, ko Raja meta traktoristam, tāds protests, kas bija impulsīvs un nepieciešams, lai vienkārši saprastu, ka viņa ir dzīva. Bet mātei kauna, vainas apziņas un nepareizības sajūta droši vien arī turpmāk neļaus justies autentiski pašai. Bet varbūt Rajai vēl ir cerība.