Mon, Apr. 13th, 2015, 07:41 pm
Martinons un astrālā pasaule jeb savādākais pēdējā laikā lasītais fragments no kādas relīzes

Režisora Māra Martinsona topošā filma Maģiskais kimono būs emocionāls stāsts par divu cilvēku pēdējo ceļojumu – pusmūža japāniete Keiko dodas uz Rīgu, kur satiek savu zudušo vīru. "Kāpēc viņš izlemj parādīties Latvijā?" jautā Pēteris Krilovs, jo galvenās varones jaukajā un maigajā piedzīvojumā pietrūkstot dramatiska notikuma, kas izraisītu katarsi un kontaktu ar astrālo pasauli. Jau trešo reizi režisors Māris Martinsons sadarbojas ar aktrisi Kaori Momoi, kura šoreiz ir pilntiesīga filmas autore. Īpaša uzmanība Maģiskajā kimonopievērsta kulinārajai kultūrai, lai atklātu Japānas un Latvijas virtuves daudzveidību. "Viņai garšo kartupeļi," režisors nodod aktrises gastronomisko vājību. Pa šiem gadiem Kaori Momoi iemīlējusi Latviju un vēlas parādīt pasaulei vietējos iedzīvotājus, taču Uldis Dimiševskis uzskata, ka scenārijā ļoti liels akcents tiek likts uz galvenajiem varoņiem un pārējais izskatās kā dekorācija. "Scenārijs mainās katru nedēļu," apgalvo Māris Martinons.

Mon, Apr. 13th, 2015, 07:54 pm
[info]nulle

Sakarīgi.

Mon, Apr. 13th, 2015, 08:31 pm
[info]jim

Laikam varu mest mazliet gaismas - šis ir dīvains un stihisks konspekts no NKC projektu pičinga. Dimiševskis un Krilovs izteica Martinsonam dažus jautājumus un komentārus, būdami komisijas eksperti. Labākais citāts gan nav iekļauts - pēc Martinsona runas pieslēdzās operators Gints Bērziņš, kurš lietišķi informēja, ka plāno izmantot anamorfās lēcas, "lai filma būtu skatāma". (Par šo mēs ar Daini zviedzam vēl šobaltdien.)

Mon, Apr. 13th, 2015, 08:41 pm
[info]iive

Hahahaha, lieliski! Laikam gan nepārliecināja.
Bet nē - man nebija šaubu par teksta izcelsmi, bet par tā savādo loģiku: galvenās varones jaukajā un maigajā piedzīvojumā pietrūkt dramatiska notikuma, kas aizvestu skatītāju astrālā pasaulē (ok, let it be, ja kāds transkribētu visas metaforas, ko es izmetu, iespējams vispār izklausītos pēc Koelju fanes), un TĀPĒC Pēteris Krilovs grib zināt Latvijas lomu stāstā vai vīra motivāciju.

Mon, Apr. 13th, 2015, 09:30 pm
[info]mis_sarajevo

Bet tas ir forši taču, ja grib uztaisīt beidzot filmu, kas ir skatāma!

Mon, Apr. 13th, 2015, 09:45 pm
[info]anonymous

Kartupeļi arī izklausās ok. Igauņiem bija par mandarīniem tak.

Mon, Apr. 13th, 2015, 09:55 pm
[info]iive

Kartupelis mundierī satiek kartupeli kimono.

Mon, Apr. 13th, 2015, 09:59 pm
[info]anonymous

Bet kimono - zuši!

Mon, Apr. 13th, 2015, 10:43 pm
[info]heda

Kā parasti Bērziņa darbs tur būs vienīgais skatāmais.

Mon, Apr. 13th, 2015, 11:23 pm
[info]virginia_rabbit

japāņiem ir raksturīgi taisīt filmas par ēdienu, kurās scenārijs ir sekundārs. japānā droši vien cilvēkiem ļoti patiks kartupeļu filma.