ieva ([info]ieva) rakstīja,
@ 2009-08-14 11:27:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
par maizi un citām lietām
kādā nesenā pasākumā uz brīdi panesās runa par pelējumu. viens no zēniem stāstīja par dzīvi pareizticīgo klosterī iekšējā mongolijā vai tipa tavo, kā vienu no šādas dzīves neatņemamām sastāvdaļām minot pirmdienā gatavotas zupas patēriņu visas nedēļas garumā. brīvdienās attiecīgi zupā jau ierasti esot bijušas manāmas zilganpelēkas notis un salkana piegarša. mēs pārējie, vienkāršie ļaudis, uz to nu spļāvām ārā, ko katrs mācēja. ar atvieglojumu sirdī un kaunu sejā gan nācās konstatēt, ka tālāk par pelējušu maizi neviens tā īsti neesam aizdzīvojušies. par to tad arī šis stāsts.
mana pirmā sastapšanās ar bojātu maizi beidzās ar smagu saindēšanos un mēnesi ilgu vārītu rīsu diētu. bet tas bija sen un rīsi man aizvien garšo, kā par brīnumu. turklāt to maizi bija skāris kas vairāk par pelējumu a la parasto, līdz ar to atgadījums gan ir gana iespaidīgs, tomēr īsti nekvalificējas pie pelējuma stātstiem. otrs atgadījums bija ar lāču maizi, ja nemaldos, kas vasarā bija nemanāmi pamanījusies uzaudzēt sev villu sākot no otrās šķēlītes. bet tādiem sīkumiem jau cilvēks piegriež vērību tikai brīdī, kad laizīdamies tver pēc nākamās ņukas. pārsteidzošā kārtā nekādu seku šai kuņģa un mikrosēņu sadursmei nebija, uz ko es ceru arī šorīt, jo pie otras tomātmaizītes tā arī netiku - izrādās maizes kulīte mūsu prombūtnes laikā pieaugusi ar skaistu baltu pūku, ko es sākotnēji savā aizmigumā pat nepamanīju.
tagad tā stulbi sanāk, jo viss jau nokavēts. būtu nedēļu iepriekš es neuzmanīgāka bijusi, būtu varējusi lepni stāstīt, ka regulāri ēdu pelējušu maizi un ne vella tas mani nerausta!


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]iokaste
2009-08-14 12:16 (saite)
penicilīns tač nāk tik pa labu..

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ieva
2009-08-14 12:27 (saite)
mhm, ja netiek izvadīts no ķermeņa paātrinātā režīmā pa vienu vai otru no iespējamajām atverēm... (pardon)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]green_sky
2009-08-14 12:54 (saite)
Varu ieteikt lietot Ķelmēnu maizi. Nezinu gan, vai viņiem ir arī baltmaize, bet rupjmaize un saldskābmaize gan. Ir padārga (~1ls), bet ir tā vērts. Bez nekādiem ķīmiskiem piemaisījumiem - kā senlatviešiem. Un stāv bez nekāda pelējuma 2 nedēļas noteikti.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ieva
2009-08-14 13:16 (saite)
lāči jau arī ir tādi pat senlatviešu cepēji, bet jebkura maize vasarā polietilēna maisiņā pēc noteikta laika uzaudzēs pūku - tam nav īsti sakara ar kvalitāti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]green_sky
2009-08-14 13:27 (saite)
Nu vismaz manā un manu radinieku skatījumā, Lāču maizi pat nevar salīdzinēt ar Ķelmēniem.
Tā NAV reklāma. :]

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ieva
2009-08-14 13:28 (saite)
man abas garšo vienlīdz labi, ja nu kas :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mezzanine
2009-08-14 16:58 (saite)
Hahahaaa :D Regulārā pelējuma ēdāja TU! :) Sasmīdināji.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?