ieva ([info]ieva) rakstīja,
@ 2008-09-30 15:28:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
iespaidi
relatīvi bieži (jo mana saskarsme ar aktīvajiem sugas brāļiem nav pārāk cieša) ticīgi ļaudis mēģina sev iepotēt pazemību (lasi: pazemība ir labi; ja esmu pazemīgs, esmu labs; vajag būt labam) ar vainas apziņas palīdzību, kaut gan šāds mehānisms ir griezīgi aplams, jo pamatā kropņo visu fišķu. (been there done that btw)

vispār man jau ilgu laiku šķiet, ka priesteriem vajadzētu sadarboties ar kristīgajiem terapeitiem un/vai iesaistīt tos kaut kādos ar baznīcu kopīgos, daļēji sponsorētos projektos draudzes veselības vārdā, jo bieži šie labu gribošie Kunga kalpi savas nekompetences dēļ elementāros psiholoģijas jautājumos noved tās nabaga avis vāveres ritenī, kura galvenais elements ir vainas apziņa. nemaz nerunājot par iespejamām sekam gadijumos, kad pie bikts nāk cilvēks, kura psiho-emo bagāžā gadiem krātās problēmas izmisīgi kliedz pēc risinājuma.

vakar satiku vienu tādu jauku vīriņu ar pātadziņu rokās.

zināšanu trūkums nav visa ļaunuma sakne, vienkārši tam ļaunumam nezinīti ir vieglāk pievilt un izmantot.

eh, vajadzētu sarīkot priesteriem awareness raising kampaņu, līdztekus piedāvājot mācību iespejas. vispar koordinēti jāsāk risināt šis jautājums (ko es te muldu, es tak ne pirksta nepakustinašu šajā virzienā). bet vajadzētu, nav taču viduslaiku, joptvaju...


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kants
2008-09-30 15:37 (saite)
taisnība jau tev ir; dīvaini, ka viņiem seminārā to nemāca. kapelāniem gan, par cik tiem ir nopietnākās vietās jāstrādā.
ja saņemsies uz kampaņu, varu aplīdzēt ar reklāmu. saukli jau izdomāju: "Avs vai Auns!?"

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ieva
2008-09-30 15:41 (saite)
sauklis lielisks:) vienīgi mazliet, mazliet par agresīvu. bet to gan jau varētu labot ar plakāta palīdzību+atstājot tikai jautajuma zīmi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kants
2008-09-30 16:10 (saite)
Nu, sauklim seko aizkustoša bodycopy par to, kā labi darbi bruģē ceļu uz kā pieņemt dieva doto atbildību savam amatam, ka jāpmeklē kursi un beigās skaists citāts no Bībeles.
Ja gribās radošāk un tā lieta ir domāta tikai mācītājiem, tad perfekti būtu tā: tiešais pasts. uz aploksnes rakstīts tikai Mat 4:16.
iekšā lapa. Virsraksts: Kor 9:16, zemāk teksts. Kad tu pēdējo reizi ieklausījies Jāņa 14:5? Ne velti kas kungs ir teicis Mat 4:12. Tāpēc ienāc www.ardievu.lv un uzzini vairāk.
lai Atkl 8:6,
Jūsu ...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?