Augusts 21., 2013


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
22:54

(120 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]oblica
Date:22. Augusts 2013 - 15:14
(Link)
Jap, es kā izbijusi fizikas skolotāja, kas katru jaunas tēmas izklāstu gatavoja vismaz no trijām grāmatām + demonstrācijas + laboratorijas darbi jeb praktikumi, arī īsti netveru korelāciju starp mācību grāmatu un vielas apguvi.
Ok, stāžs gan man mazs - tikai 4 gadi, bet es toties ar iniciatīvu un jaunības maksimālismu! :D
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:22. Augusts 2013 - 15:19
(Link)
Nu paga, ja tu neredzi korelāciju starp grāmatu un vielas apguvi, tad kāpēc tev bija nepieciešamas 3 grāmatas? Pietiktu taču ar vienu un pofig kādu.
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:22. Augusts 2013 - 15:27
(Link)
No Tevis sacītā izriet, ka skolotājs vispār nafig nav vajadzīgs - izdod vienu ūberkrutu grāmatu un darba burtnīcu katrā priekšmetā un aiziet tik uz eksāmeniem. viss.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:22. Augusts 2013 - 16:25
(Link)
"Korelācija" nenozīmē to, ka nepieciešamas tikai grāmatas. "Korelācija" nozīmē to, ka grāmatai ir ietekme uz mācību vielas apguvi.

FYI, es uzskatu, ka skolotāja darbs ir vitāli svarīgs, un izglītības budžetu būtu vajadzējis novirzīt skolotāju algām un mazākām klasēm (kas, manuprāt, arī korelē ar izglītības kvalitāti). Bet tagad ir iedota nauda grāmatu iegādei, un es stipri šaubos, ka gājiens "nuvot iedevāt pusmiljonu mācību grāmatām, davai piemetiet vēl miljonu skolotāju algām" ies cauri. (Var jau būt, ka es dikti ļauni domāju par mūsu politiķiem.)
[User Picture]
From:[info]crescendo
Date:22. Augusts 2013 - 16:47
(Link)
Naudas iedošana grāmatu iegādei ir diezgan nenozīmīgs faktors saistībā ar naudas piešķiršanu vai nepiešķiršanu skolotāju algām. Nav jau 'piešķirt miljonu IzM un tad lai pati tālāk dala kā grib'. Mazākas klases korelē - bet pašlaik izskatās, ka būs vienlaicīga pielikšana pie algām, bet kopā ar klašu palielināšanu. Diemžēl.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:22. Augusts 2013 - 17:10
(Link)
Nujā, "vaivaivaicikžēlkatā", "betmēsjaununekonemaksāsim!".

(Pielikt pie algas un vienlaicīgi palielināt klasi diez vai būs ideāla motivācija skolotājam, kurš cenšas strādāt maksimāli kvalitatīvi :))
[User Picture]
From:[info]crescendo
Date:22. Augusts 2013 - 17:23
(Link)
Tāds ir jaunais budžeta projekts - palielina atalgojumu par slodzi, vienlaicīgi mainot definēto slodzes lielumu. Kas nozīmē nedaudz palielinātas klases un nosacīti palielinātas algas dažiem.

Mums ir dīvaina izlgītības sistēma, kur ir no vienas puses milzīgi lielas klases, bet vienlaicīgi ļoti maz skolēnu uz vienu skolotāju. Mērķis slodzes lieluma maiņai ir risināt otro, bet kā blakusefekts pasliktināsies pirmais.
[User Picture]
From:[info]crescendo
Date:22. Augusts 2013 - 16:01
(Link)
Ē, viņa izklāstu gatavoja no 3 grāmatām. Nevis lika katram vecākam nopirkt 3 grāmatas katram bērnam.

Tā tas arī normāli notiek.

Source: Man visa famīlija ir par skolotājiem strādājuši, kam pamatdarbs, kas dažus gadus.
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba