Maijs 8., 2012


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
08:03
Bet vispār latviešu slavenā nenovīdība, ļoti iespējams, ir nevēlēšanās būt tam idiotam, kas atbalsta kaut ko labu (bet ne ideālu); vai varbūt vēl vairāk - pagātnē sakņotas bailes, ka, ja izrādīsi savu atbalstu kaut kam patiešām krutam, nākamā pietura būs čekas māja (vai muižnieka paklājiņš). Un nevaig domāt, ka tādas lietas nepārmanto, stāstu par mērkaķiem tak zinām.

(Nu vienkāršs domu eksperiments: vai tu justos labāk, aizstāvot kādu tekstu, kas, tavuprāt, ir ļoti okei, lai arī ne ideāls, vai arī to noliekot līdz ar zemi? Vai, pasakot ko labu kādu LV tekstu, tu jau apriori neriskē ar to, ka būs to jāaizstāv? Vai tev būtu vieglāk nosaukt latviešu autoru, kas tev riebjas un kura eksistence ir liekēdība, vai latviešu autoru, kas tev patiesībā tīri labi patika?)

Promska vienkāršākais risinājums ir būt no Ārzemēm, uz Ārzemju darbiem šitais te neattiecas. Faktiski ir pat ļoti stilīgi būt tam, kas spēj novērtēt no Ārzemēm nākušus tekstus. Ā, un vēl var būt beigts, tas ir apmēram tāpat kā būt no Ārzemēm, tikai ar pievienotu Pasaules Skumju.

/nav gulēts, tāpēc rūgtumiņš, poh

(19 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]iokaste
Date:8. Maijs 2012 - 08:30
(Link)
a kā ir ungāriem, jeb norvēģiem? arī nenovīdība?

tas nacionālais nihilisms un vispārināsana ir līdz galam nesaprotama
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:8. Maijs 2012 - 08:51
(Link)
Taisnība. Man vnk ar citām tautām ir bijusi tikai Ārzemnieka pieredze, tāpēc tāds subj vispārinājums.
From:[info]dzeina
Date:8. Maijs 2012 - 08:41
(Link)
Es tiešām gribu dabūt kādu labu latvju tekstu un tad es arī zinu, ka par to arī izkaušos, ja vajag, no pēdējā laikā lasītā uz to varētu pretendēt Želve, bet tur droši vien vairāk gaišo atmiņu starojums pie vainas, tas laiks un tā. Krustkalnu Tomu toties šādās kategorijās nevar vērtēt, jo tomēr tulkojums un vispār, kaut kas man tur pietrūka - hmm, varbūt tomēr var gan pie latviešiem likt, jo nokaitināja tas uzsvērtais traģisms :D

Iedodiet man kaut ko labu un, iespējams, es par to cīnīšos. Taču kaut ko aizstāvēt tikai tāpēc, ka tas ir rakstīts manā dzimtajā valodā - nē.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:8. Maijs 2012 - 08:58
(Link)
Nu to pašu Želvi tu neaizstāvi, bet attaisnojies ar subj iemesliem, kāpēc viņa tev patīk, sak, viņa jau neko, tas tik tas atmiņu starojums.

Es iedotu bnr.1 un ābeli (dzeja, drāma) un stumbri, un zeibotu (dzeja), un vērdiņu, un drošvien vēl kaudzīti, ko taga neaceros (un pēc tam kaunēšos)
From:[info]dzeina
Date:8. Maijs 2012 - 09:04
(Link)
es vnk mēģinu saprast, kāpēc tādas vai citas izjūtas man izraisa konkrētais mākslas darbs. Ja būtu nepieciešams, Ž.aizstāvētu gan.

kas ir bnr.1.?
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:8. Maijs 2012 - 09:06
(Link)
Baņuta Rubess zem pseidonīma, Labie draugi. Iznāca vienlaikus ar Dubultnikekiem un man patīk labāk (tāds skaudrs middle grade SF)
From:[info]dzeina
Date:8. Maijs 2012 - 09:07
(Link)
jā, pareizi. Biju piefiksējusi, domāju, ka jāizlasa, bet tā arī aizmirsu.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:8. Maijs 2012 - 09:25
(Link)
Nuvo, un principā teorētiski būtu iesp attieksme "ar kkf atbalstu iznāca želves grāmata, mani nodokļi ir okei iztērēti", bet subj vieglāk ir pateikt "es ikstenu negribu sponsorēt".
[User Picture]
From:[info]blond
Date:8. Maijs 2012 - 09:36
(Link)
man arī labie draugi patika. tomam tā īsti patika tikai tas godalgotais stāsts. jo pārāk atkārtojas tēmas, lasot kļuva garlaicīgi ātri vien. bet - tā kā es vispār neesmu šī žanra adresāts, tad neņemtos spriest, varbūt es vienkārši nesaprotu.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:8. Maijs 2012 - 09:48
(Link)
Man bija līdzīgi (sajūta, ka stāsti ir stilizācijas), bet then again, tas jau pirmajam krājumam tā piederas. Plus tulkojums pilnīgi bez mīlestības (atšķirībā no bnr.1), bet tā jau nav autora vaina
[User Picture]
From:[info]blond
Date:8. Maijs 2012 - 09:34
(Link)
lūk, lūk, tu pilnīgi apstiprini h ierakstīto, jo "želve patika", bet "tas jau tikai".
tā ir.
[User Picture]
From:[info]begemots
Date:8. Maijs 2012 - 09:03
(Link)
Starp citu, izklausās gana ticami.
[User Picture]
From:[info]ravejsledzejs
Date:8. Maijs 2012 - 09:24
(Link)
nu man kārojas nokurināt Raiņa kopotos rakstus. ne tā ka kādam atdot, jo man nevajag, bet tā ka sadedzināt sārtā, neskatoties uz to, ka man pat ar zīmuli ielikts ķeksis grāmatā šķiet apgrēcība. neviens cits latviešu autors man nav šādu vēlmi izraisījis, bet vairāk par kaut kādu pusotru teikumu no Raiņa nespēju izlasīt, kad jau esmu gatavs rakstīto vārdu nodot liesmām...
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:8. Maijs 2012 - 09:27
(Link)
Man bija līdzīgi, bet "Spēlēju, dancoju" dēļ es viņam visko varu piedot :)
[User Picture]
From:[info]ravejsledzejs
Date:8. Maijs 2012 - 09:40
(Link)
es arī to nespēju lasīt. pat no tās jaunās ģevkas, kā viņu tur sauca - Dreižes -, es varu vairāk izlasīt kā no Raiņa. lai gan viņa ir kas izcili drausmīgs.

un man nav bijusi bērnības trauma - 'es jums iemācīšu Raini mīlēt!'. mani mācīja Ziedoni mīlēt. šams man riebās vēl kādu laiku pēc skolas beigšanas, bet tad vēlāk daļa no viņa tekstiem man pat iepatikās...

vispār attiecībā uz latviešu autoriem man ļoti reti gadās saskarties ar tekstiem, kas mani uzrunātu (nu tur neskaitot atsevišķus fragmentus, bet visu tekstu).
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:8. Maijs 2012 - 09:50
(Link)
Man tā ir ar pilnīgi visu literatūru.
[User Picture]
From:[info]ravejsledzejs
Date:8. Maijs 2012 - 10:01
(Link)
man ir daži ārzemju autori, kur es varu kaifot visa teksta garumā...
From:[info]ceezija_stienis
Date:8. Maijs 2012 - 12:50
(Link)
Nu, es Einfeldu aizstāvētu (ja mācētu).
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:8. Maijs 2012 - 13:03
(Link)
nospied like feisbukā un izglāb einfeldu! :)
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba