Februāris 25., 2010


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
16:10
Kilbloka bez aizķeršanās un mulsuma paziņo tipa "Nu jā, ārzemēs autoriem par e-grāmatām maksā lielāku honorāra procentu nekā par papīra grāmatām, mēs to nevaram darīt" un pēc tam "ārzemēs e-grāmatas vienmēr (!) maksā tikpat, cik papīra grāmatas, un tā ir pareiza prakse, tā mēs arī darīsim", plus vēl piemetina, ka autoriem jau nu būtu pēdējais laiks saprast, ka lielāko daļu darba pie grāmatas enīvej dara izdevniecība un bez izdevniecības autors ir nekas - tad vnk iestājas mērens ahujels. (Un es pat neesmu tik stulba, lai nezinātu, ka izdevniecībai ir nozīme - bet nu šitā pateikt!!!)

(19 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]anonymous
Date:25. Februāris 2010 - 16:25
(Link)
Ai, žēl, ka man bija jātinas prom, lai gan liela jēga tāpat no tā visa nebija. Tas par tām cenām bija lieliski - īpaši zinot, ka Apple, piemēram, savam iPad grasās ieviest līdzīgu cenu modeli kā iTunes mūzikas veikalā mūzikas failiem: noteikt fiksētu cenu, piemēram, 10 USD (kas nebūt nav papīra grāmatas cena!)
[User Picture]
From:[info]markizs
Date:25. Februāris 2010 - 16:32
(Link)
nu amazōnis cik saprotu par ebūkiem prasa tikpat daudz cik par parastajiem, un kad kaut kur pamēģina kaut ko nomazina't tad lielās izdevniecības uzreiz sāk spuroties.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:25. Februāris 2010 - 16:40
(Link)
Ja pareizi saprotu, amazonis ir piežmiegts mākslīgi nepazemināt cenu tām grāmatām, kuras pārdod izdevēji (t.i., ja izdevējs saka "iekasējiet piecpadsmit dolārus", tad amazonis nevar pazemināt cenu līdz 9.99), un tas ir pareizi da normāli, jo katram izdevējam ir sava izcenojuma stratēģija. Bet tur jau ir n-tās grāmatas par zemākām/akcijas cenām, plus n-tās grāmatas praktiski par velti.

Un viņiem jau tā tirgus situācija ir kardināli atšķirīga - t.i., visi, kas gribēja, Kindli jau ir iepirkuši, t.i., sunim jau pārkāpts. Atšķirībā no mūsējiem (arī manis).
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:25. Februāris 2010 - 16:36
(Link)
Es vispār pie K. runas lielākoties sēdēju ar žokli grīdā un domāju, vai nu viņa muļķe (tipa tak nē?) vai visus pārējos par muļķiem uzskata.

Par to Apple fiksētās cenas modeli neznez - manuprāt, viņi varētu būt mācījušies no Amazon/Macmillan kašķa, kurš nenāca par labu nevienai iesaistītajai pusei.
[User Picture]
From:[info]murks
Date:25. Februāris 2010 - 17:18
(Link)
Mēs taču esam vareni!
[User Picture]
From:[info]snauts
Date:25. Februāris 2010 - 17:18
(Link)
Izdevniecība ir tā kā menedžeris?
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:25. Februāris 2010 - 17:37
(Link)
Izdevniecība piedāvā:
- redaktoru
- korektoru
- ilustrētāju
- maketētāju
- pārdošanas platformu
- mārketingu

Tam visam, protams, ir nozīme, bet ar e-grāmatu parādīšanos šī nozīme mainās. T.i., ja, lai nodrukātu pašam savu grāmatu, bija jāiegulda nenormāli daudz naudas un rezultāts var būt nekāds, tad e-grāmatā pie tā paša rezultāta ieguldījums ir minimāls (tipa tik, cik tu samaksā redaktoram/maketētājam).
[User Picture]
From:[info]snauts
Date:25. Februāris 2010 - 17:53
(Link)
Vai tad tu vēl savus darbus neesi iemācījusies bliezt Lateksā?
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:25. Februāris 2010 - 17:56
(Link)
Nē, whatever this means :) un korektoru maniem tekstiem noteikti vajag, par redaktoru var strīdēties (then again, tas, kas latviski saucas "redaktors", ļoti bieži savus pienākumus pilda reti pavirši).

Ja nop, e-vidē tas mārketinga funktieris vēl nav līdz galam atkosts, līdz ar to ir daudz vietas visādiem jocīgiem/eksperimentāliem izgājieniem.
[User Picture]
From:[info]snauts
Date:25. Februāris 2010 - 18:00
(Link)
Ko īsti ir paradzēts, ka dara redaktors?

BTW http://en.wikipedia.org/wiki/LaTeX
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:25. Februāris 2010 - 18:03
(Link)
Salabo Lielos Gļukus. Tipa "eu, šitie taču ir viduslaiki, nafig jums tur zemnieki mazgājas ar ziepēm?" un "paklau, kur tu pazaudēji to varoni, kas tik spilgti uznāca uz skatuves 2. nodaļā?" un citus "čo-ta ņe-aļo".
[User Picture]
From:[info]snauts
Date:25. Februāris 2010 - 18:08
(Link)
Cik izplatīs rakstnieku rindās ir "peer review"? Vai ar to varētu aizstāt redaktoru (un arī korektoru)?
[User Picture]
From:[info]barvins
Date:25. Februāris 2010 - 23:14
(Link)
Peer review Latvijā ir visādās jauno autoru grupās un pasākumos, bet "profesionāļi" kaut kā vairāk pamanās strādāt solo vai čakarēties ar "jauniņajiem", bet viens ar otru pārsvarā nesastrādājas, nez, konkurence tur vai kas. Reku ir viens saits onlainā, bet tas stagnē, jo pietrūkst autoru, lai regulāri būtu ko reviewot: http://www.creativity.lv/kritika/
Aizstāt redaktoru/korektoru īsti nevar, jo, lai panāktu normālu kvalitāti, vajag, lai kāds tur dafiga stundas pavada rūpīgi visu izlasot un atķeksējot gļukus - peer review strādā tikai ar īsiem tekstiem, jo kādu stundiņu sava laika noziedot cilvēkiem parasti nav žēl, bet ar gariem tekstiem tas neiet cauri.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:25. Februāris 2010 - 23:37
(Link)
Nē un nē. Been there, done that arī profesijonālākā vidē (angliski), tas nestrādā šādā veidā.
From:[info]sita
Date:25. Februāris 2010 - 17:23
(Link)
Acīmredzot ir autori, kuriem tā pasaka, bet ir autori, kuriem tā nepasaka. Ir autori, kuri bez izdevniecības ir nekas, un autori, kuriem izdevniecības lēkā apkārt. Plus, ja nemāk uzrakstīt tā, lai izdevniecības kautos un grāmatnīcas būtu tukšas trijās dienās, t.i., nopelnīt ar savu darbu, tad vispār ko tur runāt.
Kādas e-grāmatas.. vai arī esmu vecmodīga, bet man patīk grāmatu pārlapot, kad tā izlasīta..
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:25. Februāris 2010 - 17:42
(Link)
Katram savs. Es esmu eLasītāja auditorija tā vienkāršā iemesla pēc, ka, mēnesī pērkot 10-20 grāmatas, katru gadu jāpērk jauns grāmatskapis un ik pēc desmit gadiem jāpārvācas uz lielāku dzīvokli.

Bet latviski rakstītām grāmatām tā izdevniecību kaušanās ir diezgan reti sastopams pasākums tā iemesla pēc, ka tirgus ir nežēlīgi mazs, vienkārši nav īsti, kam pārdot. Un, ja vēl grāmata ir nišas grāmata (piemēram, žanra literatūra, kam tradicionāli ir mazāka auditorija), tad tās kvalitāte neko daudz neizsaka. Raksti, cik labu SF gribi, būs n-tie cilvēki, kas to nepirks, jo tas ir SF. Vai arī - uzraksti ģeniālu grāmatu par mazā skudrulīša dzīvi un pārošanos, bet pārdot ta vari tikai biologiem.
From:[info]sita
Date:25. Februāris 2010 - 17:49
(Link)
True - 2.5 miljonu tirgus, no kuriem puse atkrīt, jo latviski nelasa, nelasa vispār, nemāk lasīt.. tad vēl atbirst par skudrulīšiem..
Ja rakstošais mācētu krieviski tāpat kā latviski, ir vērts paņemt to gigantisko tirgu tepat blakus.
Vai strādāt tandēmā ar "savu" (lasi: jūtīgu, izcilu) tulku.
Tapat kā balerīnas dejo pa nopietnām operām, šite kas tad viņas skatītos.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:25. Februāris 2010 - 17:53
(Link)
This is why I'm currently writing in English :)
From:[info]sita
Date:25. Februāris 2010 - 17:55
(Link)
Vot, vismaz vienai ir smadzenes
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba