Februāris 25., 2010


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
16:10

(19 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


From:[info]sita
Date:25. Februāris 2010 - 17:23
(Link)
Acīmredzot ir autori, kuriem tā pasaka, bet ir autori, kuriem tā nepasaka. Ir autori, kuri bez izdevniecības ir nekas, un autori, kuriem izdevniecības lēkā apkārt. Plus, ja nemāk uzrakstīt tā, lai izdevniecības kautos un grāmatnīcas būtu tukšas trijās dienās, t.i., nopelnīt ar savu darbu, tad vispār ko tur runāt.
Kādas e-grāmatas.. vai arī esmu vecmodīga, bet man patīk grāmatu pārlapot, kad tā izlasīta..
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:25. Februāris 2010 - 17:42
(Link)
Katram savs. Es esmu eLasītāja auditorija tā vienkāršā iemesla pēc, ka, mēnesī pērkot 10-20 grāmatas, katru gadu jāpērk jauns grāmatskapis un ik pēc desmit gadiem jāpārvācas uz lielāku dzīvokli.

Bet latviski rakstītām grāmatām tā izdevniecību kaušanās ir diezgan reti sastopams pasākums tā iemesla pēc, ka tirgus ir nežēlīgi mazs, vienkārši nav īsti, kam pārdot. Un, ja vēl grāmata ir nišas grāmata (piemēram, žanra literatūra, kam tradicionāli ir mazāka auditorija), tad tās kvalitāte neko daudz neizsaka. Raksti, cik labu SF gribi, būs n-tie cilvēki, kas to nepirks, jo tas ir SF. Vai arī - uzraksti ģeniālu grāmatu par mazā skudrulīša dzīvi un pārošanos, bet pārdot ta vari tikai biologiem.
From:[info]sita
Date:25. Februāris 2010 - 17:49
(Link)
True - 2.5 miljonu tirgus, no kuriem puse atkrīt, jo latviski nelasa, nelasa vispār, nemāk lasīt.. tad vēl atbirst par skudrulīšiem..
Ja rakstošais mācētu krieviski tāpat kā latviski, ir vērts paņemt to gigantisko tirgu tepat blakus.
Vai strādāt tandēmā ar "savu" (lasi: jūtīgu, izcilu) tulku.
Tapat kā balerīnas dejo pa nopietnām operām, šite kas tad viņas skatītos.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:25. Februāris 2010 - 17:53
(Link)
This is why I'm currently writing in English :)
From:[info]sita
Date:25. Februāris 2010 - 17:55
(Link)
Vot, vismaz vienai ir smadzenes
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba