Oktobris 20., 2004


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
10:07 - pašapziņa
un man, naivajai radībai, likās, ka cilvēki, kas skraida apkārt, stāstīdami, cik viņi ir skaisti, gudri, izcili, visu dievināti un kādi tik vēl ne, ir ar augstu pašapziņu. bērnu spēlītes, atvainojiet. vai pat pazeminātas pašapziņas rādītājs (ja jau tā jāpaceļ ar šādiem līdzekļiem).
augsta pašapziņa - tas ir tad, kad tu domā "ārprāts, cik labi, ka es neesmu vēl gudrāka, skaistāka, mīļāka, seksīgāka, interesantāka, asprātīgāka un kāda tik vēl ne, labi, ka es neesmu nekas īpašs, jo, sasodīts, ja es piedevām vēl būtu kaut kas īpašs, tad tak man vispār vairs privātās dzīves nebūtu!"

un normāla pašapziņa ir tad (un tikai tad), kad tu to vispār nepamani. pašapziņa ir tehniskas dabas līdzeklis sava "ego" neitralizēšanai, tai ir jābūt nejūtamai un aizmirstamai - kā pareizā izmēra tamponam. (un kāds būtu alternatīvs variants puišiem? iekšķīgi lietojams, vēlams, diskrēts, sev un citiem nepamanāms? - droši vien kaut kas tik diskrēts, ka es, meitene būdama, neesmu to pamanījusi...)

(23 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


From:[info]makmerfijs
Date:20. Oktobris 2004 - 10:11
(Link)
Man diemzheel naakas to pamaniit, jo ir cilveeki kas uztver to kaa personiigu apvainojumu, kad es neesu tik komplexains kaa shamie
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:20. Oktobris 2004 - 10:17
(Link)
doch, viņi tev pakalpojumu tādā veidā izdara, mēģinot, kā nu prot, noturēt tavu pašapziņu pareizajā līmenī. protams, no ārpuses kaut ko tādu izdarīt precīzi ir ļoti grūti, parasti viss beidzas tieši otrādi, bet vispār tev vajadzētu būt pateicīgam :)

klau, bet tev ir kādas idejas par tampona analogu vīrieša pasaulē? vai arī sievietes ir vienīgās, kam pietiek idiotisma staigāt apkārt ar sevī ievietotu svešķermeni?

ā, jā, kontaktlēcas taču. kā es varēju aizmirst. precīzi tas pats efekts (t.i., nevis kā tamponam, bet kā pareizi noregulētai pašapziņai)
From:[info]makmerfijs
Date:20. Oktobris 2004 - 10:18
(Link)
vot kontaktleecas es nevaru ciest - man acis drausmiiigi jutiigas.....
[User Picture]
From:[info]putnupr
Date:20. Oktobris 2004 - 21:52
(Link)
ausu aizbaazhnji varbuut? tie jau arii ausii kaa tamponsieguljas. bet nau attiecinaams tikai uz viirieti gan..
citu laikam neko sevii nebaazh. es nez
[User Picture]
From:[info]hestia
Date:20. Oktobris 2004 - 10:42
(Link)
Pašapziņa ir tehnisks līdzeklis sava ego apzināšanai + super ego pētīšanai un samierināšanās veicināšanai ar tā (super ego) utopiskumu. Protams, tamponu pieminēšana uzreiz kļūst tāda acīs krītoša, bet būtībā pašapziņai ar to nav nekā kopīga (pat, ja šķiet būtiski pieminēt, ka sievietes nēsā sevī svešķermeņus), ja neskaita te samanāmo padomu rūpīgi notušēt savu pašapziņu. Manuprāt- es domāju, tātad esmu, tātad man ir pašapziņa- kaut vai par to, ka es te kaut kā tā esmu piedzimis un kaut kā tā pastāvu- ļoti cilvēktiesiski. Cilvēkam nepieciešama kaut kāda iedomība par savu eksistēšanu, pat ja viņš pats uzskata, ka tai nav pamata. Un nedomāju, ka ir tāda "normāla pašapziņa"- ir tikai spēja nedeklamēt savu iedomību- jeb varbūt Tev ir pašapziņas mērītājs?
From:[info]makmerfijs
Date:20. Oktobris 2004 - 10:53
(Link)
Kaa vispaar var meeriit cilveeka iipashiibas?
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:20. Oktobris 2004 - 10:55
(Link)
pašapziņa nav īpašība, t.i., ne rakstura īpašība. tas ir koeficients.
Vismaz Tajā Aspektā Par Ko Es Runāju. Man šobrīd nav laika nodarboties ar definīcijām (bērns prasās uz bibliotēku).
From:[info]makmerfijs
Date:20. Oktobris 2004 - 10:57
(Link)
koeficents? Bet shis koeficents tak izriet no cilveeka raxtura iipashiibaam :) A siikais uz bibloeni prasaas? Cik ta shams vecs?
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:20. Oktobris 2004 - 12:08
(Link)
2 gadi ar kapeikām.
protams, jebkurš koeficients izriet no īpašībām. bet tā nav darbība (kā pašapzināšanās) vai attieksme (kā pašcieņa) vai rakstura īpašība (kā patmīlība, ja tā ir īpašība). un - vismaz es, vismaz attiecībā uz sevi - varu izjust pašapziņas 0-punktu (kad es to vispār nepiefiksēju, un tā man patīk vislabāk), tad attiecīgi plusus un mīnusus.
From:[info]makmerfijs
Date:20. Oktobris 2004 - 12:52
(Link)
plusi, miinusi.... man nekad nav opatikushi polarizeeti veerteejumi.
Bet tavs siicis tad jau baigais umnjiks, ja jau shaadaa vecumaa uz bibleni prasaas :DDDDDDDDD
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:20. Oktobris 2004 - 16:18
(Link)
bērns 1mo reizi bija bibliotēkā kādu 3 mēnešu vecumā, tiesa, tad viņš gulēja banānsomā :) bet vispār mēs tur sākām piestaigāt jau drīz pēc gada vecuma sasniegšanas un esam vieni no iemīļotākajiem klientiem.

šajā gadījumā + vai - nenozīmēja "labi" vai "slikti", drīzāk "vairāk" vai "mazāk". bet, protams, tas ir nosacīti; pieņemts darba procesā, ne kā Absolūta Patiesība.
From:[info]makmerfijs
Date:20. Oktobris 2004 - 16:24
(Link)
Nu ja nosaciiti tad adobrjom :)
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:20. Oktobris 2004 - 16:25
(Link)
man tak viss ir nosacīti :P
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:20. Oktobris 2004 - 10:53
(Link)
terminoloģijas un vērtību atšķirība.
Man patīk nevis interesēties par savu "es" vai - pasarg dievs - domāt par tādām lietām kā "es domāju, tātad eksistēju" vai "es esmu kaut kad piedzimis, tātad man piemīt pašapziņa" vai "kāda es esmu?", precīzāk, man nepatīk veidot sastingušus priekšstatus par sevi.
Man (vismaz šeit un tagad ;)) ideālais dzīvesveids ir uztvert sevi kā saistītu ar pasauli, izmantot savu ādu nevis kā robežu starp "es" un "pārējais", bet kā savienojuma punktu, sajust impulsus, kas ceļo cauri pasaulei, un vienalga, vai tas, par ko es domāju, kam pievēršu uzmanību, ir "es" vai "ne-es".

Pašapziņa un sevis apzināšanās ir divas dažādas lietas.
Un es jau teicu, ka man pašapziņas kritērijs ir tas, ka tu to nepamani. Un nenodali sevi no apkārtējās pasaules, nevērtē ne kā labāku, ne sliktāku.
Un ATVAINO, bet tampons bija vienīgais salīdzinājums, ko es tajā brīdī varēju iedomāties & kas atbilstu manām izjūtām pret pašapziņu. Es neesmu vainīga, ka tev tas iekrita acīs. :)
From:[info]makmerfijs
Date:20. Oktobris 2004 - 10:55
(Link)
Sastingushi priekshstati... brrrr nevaru ciest dogmatikjus, kas ar tiem operee......
[User Picture]
From:[info]jozefs_k
Date:20. Oktobris 2004 - 11:00
(Link)
Nezinu vai ar apgriezto logjiku te varees izliidzeeties. Tad jau, ja tu veel atceries muusu sarunas un tikshanaas, no taam buutu jaasecina, ka man ir aarkaartiigi augsta pashapzinja, jo es tik to vien dariiju, kaa neatzinu sevi vispaar kaa kaut ko esoshu.
[User Picture]
From:[info]jozefs_k
Date:20. Oktobris 2004 - 11:01
(Link)
Es tev piekriitu, ka daudzi to izmanto kaa metodi savas pashapzinjas celshanai un ar shaadaam idejaam var iepaziities visaas pseidopsihologjijas kabatas izmeera izdevumos no seerijas "Sevis menedzhments", tachu ne vienmeer taa arii ir.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:20. Oktobris 2004 - 12:10
(Link)
KO izmanto kā metodi?
uj, par tavu pašapziņu labāk nerunāsim :) tas ir ļoti specifisks gadījums, man būtu baigi jāpārdomā, lai kaut ko pateiktu
[User Picture]
From:[info]hestia
Date:20. Oktobris 2004 - 11:19
(Link)
Nekā personiska, Tev nevajadzēja tērēt laiku un rakstīt šo garo traktātu par sevi, jo būtībā mani izbrīna tikai tas, ka Tu te nosaki veidu, kādā cilvēkam jāizrāda sava pašapziņa. Tas tā mazlietiņ dīvaini, bet varbūt vienkārši tāds cilvēcisks ieradums- mālēt citus savās krāsās. Man, protams, ļoti liels prieks, ka Tu sajūti impulsus un nenodali sevi no pārējā, tas ir tā apsveicami. Bet es jau tikai izteicu savu viedokli, un ne mirkli neminēju, ka pašapziņa ir kaut kas sastindzis. Gluži otrādi. Kas attiecas uz terminiem- tā ir tīra psiholoģija. Turklāt katram ir savs "ideālais dzīvesveids". Katram viss ir savs. Pašapziņa un sevis apzināšanās nav atdalāmas, tās ir savstarpēji saistītas- tā domāju es. Kas attiecas uz tiem Taviem pašapziņas kritērijiem, tad man jāpiebilst- es pamanu Tavu pašapziņu, nudien, un nedomāju, ka tas būtu kaut kā nelāgi vai tamlīdzīgi, tas ir pašsaprotami. Ak, jā, vai es Tevi vainoju apstāklī, ka tas tampons man iekrita acīs? :)
[User Picture]
From:[info]jozefs_k
Date:20. Oktobris 2004 - 11:37
(Link)
Es dazhreiz briinos, kaapeec tu un varbuut arii citi reagjee uz honeybee tekstiem vai domaam tik kaut kaa...es...nezinu...nu erm. nepareizi. Es vinju nepaziistu ljoti labi, bet tomeer mazlietinj un man neshkjiet, ka shii buutu taa reakcija, kura dabiski izriet no vinjas teiktaa.
[User Picture]
From:[info]hestia
Date:20. Oktobris 2004 - 11:52
(Link)
Hm, es pat īsti nezinu, ko teikt. Varbūt es radu šķietamu iespaidu, ka man ir pretenzijas pret konkrētā cilvēka tekstiem, bet tā nav. Man vienkārši mēdz būt citāds viedoklis un rezes, kad nepiekopju diskrētumu attiecībā uz to. Es uzskatu, ka katram cilvēkam ir tiesības uzvesties un attiekties pret sevi un pasauli, kā viņš to uzskata par vajadzīgu, un man nedaudz nepatīk visas tās pamācības un aizrādījumi, ko citi ik pa laikam uzraksta. Piemēram, par tiem pokemoniem- plaši apspēlētā tēma. Es nesaprotu, kam tas vajadzīgs. Indivīds kā tāds man savā ziņā ir svēts. Pat, ja viņa uzvedība neliecina par "normālu pašapziņu". Kas attiecas uz Honeybee, gribu uzsvērt, ka man nudien nav nekādu pretenziju, es zinu, ka viņa ir sabiedriski patīkama, un tas viss ir ļoti jauki, jo būtībā visa šī tēma ir komunikācija. :)
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:20. Oktobris 2004 - 12:15
(Link)
nu 1kārt jau es rakstu galvenokārt pati sev, tas nekas, ka otrajā personā. man vienkārši ir vieglāk formulēt savas domas rakstveidā, bet, godīgi sakot, man īpaši nerūp, kāda citiem pašapziņa un kā viņi to izrāda/neizrāda. t.i., ir interesanti salīdzināt, saprast, kāpēc mana reakcija pret to vai citu pašapziņas izpausmi ir tāda vai citāda, bet tas nenozīmē, ka es pasniegtu kādu "pareizo" metodi, pēc kuras visiem jādzīvo. (un pat tad, ja tas tā būtu, tad tas būtu tikai mans dzīvesveids, ko tu pieņemtu kā pareizu, tāpēc, ka tas ir manējais un es esmu individualitāte, vai ne? :) // un tas bija mīļi)

un varbūt pat ir tā, ka tie cilvēki, kas dzīvo tā, kā es nevarētu/negribētu dzīvot, man patīk labāk un liekas interesantāki par tiem, kas manā izpratnē tuvojas ideālam. pretpoli pievelkas utt.
[User Picture]
From:[info]hestia
Date:20. Oktobris 2004 - 12:25
(Link)
:)
honeybee - pašapziņa

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba