Jūnijs 21., 2021


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
00:22
Iespējams, mana tēva traģēdija bija dziļa intelektuālā vientulība un tieši tas cerības zaudējums, ko es piedzīvoju tagad; apziņa, ka nobody will ever really get you un proaktīva izvairīšanās no vilšanās sāpēm, šeit arī pilnīga manis norakstīšana, jo labāk vilties manī agrāk nekā vēlāk (es gan neaizgāju studēt eksaktās zinātnes, kuras viņam likās vienīgā trū zinātne)
Es zinu, ka maģistra grāds mākslās viņam liktos tikpat nevērtīgs kā bakalaurs antropoloģijā

Bet arī: izvairoties no vilšanās sāpēm, izvēloties parasta cilvēka dzīvi, viņš neizvairījās no vientulības

(11 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


From:(Anonymous)
Date:21. Jūnijs 2021 - 01:10
(Link)
Mūsdienās jau zinātnes saplūst. Dabīgās valodas formālā semantika izmanto lambda rēķinus un agustākās kārtas loģiku. Google Deepmind sāk lietot apziņas mehānismus savās mašīnmācīšanās sistēmās un apziņu pēta arī šādi https://omcan.web.ox.ac.uk . Computational creativity metodes ģenerē jaunas teorēmas, konceptus, molekulas, nu jā, dažkārt arī mākslu (tikai tur tam visam vajadzētu tapt no semantiskiem meklējumiem, kurus nevar vēl izteikt ar esošiem tēliem, gramatiskām konstrukcijām, vārdiem, tāpēc jārada jauni). Man personīgi ir ļoti svarīgi, lai zinātni varētu lietot. Pasaulē ir pārāk daudz ciešanu, kuras jāatrisina. Viens ir robotika, lai viens cilvēks nekad nespiestu darīt otru kaut ko savā labā. Otrs ir anti-aging & rejuvenation.

OK, p.... nost. Man vienmēr sanāk prasti.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:21. Jūnijs 2021 - 09:15
(Link)
nu jā, man šķiet, ka mūsdienās starpdisciplinaritāte ir normāla un pat sagaidīta, lai gan dārgais tēvs tāpat to nebūtu uztvēris nopietni.
[User Picture]
From:[info]kemune
Date:21. Jūnijs 2021 - 12:00
(Link)
Es kind of saprotu, jo ar matemātikas bāzi ir tik forši mesties antropoloģijā. Otrādi es nekad neesmu redzējis any kind of real success story.
[User Picture]
From:[info]vilibaldis
Date:21. Jūnijs 2021 - 08:18
(Link)
Šis skanēs nenormāli prasti, bet darot true lietas laikam nemaz nevar nebūt intelektuāli vientuļš, cik tad ir to, kas spēj vilkt līdz...
Lieli putni nemēdz lidot baros :-)
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:21. Jūnijs 2021 - 09:16
(Link)
bet reizēm gribas būt zvirblītim ^.^
[User Picture]
From:[info]vilibaldis
Date:21. Jūnijs 2021 - 09:28
(Link)
Varētu pat teikt ar nepārejošu regularitāti..., bet nespīd.
Izaugi par albatrosu, tā arī jādzīvo :-)
[User Picture]
From:[info]panacea
Date:24. Jūnijs 2021 - 15:11
(Link)
Es atkal iebildīšu, ka tas droška ir atkarīgs no izvēlētās nozares. Studiju gados tiešām tā bija, ka mani humanitārie draugi doktorējās dziļā vientulībā, kamēr dabaszinātnēs man ir grūti iztēloties kā kāds varētu būt intelektuāli vientuļš, jo pilnīgi viss darbs notiek grupā, drīzāk problēma ir kā izlavierēt starp visiem ieinteresētajiem ego.
[User Picture]
From:[info]f
Date:21. Jūnijs 2021 - 13:33
(Link)
"nobody will ever really get you" tieši tāpat kā arī nez vai tu vari kādu citu līdz mielēm. mēs varbūt gribētu domāt, ka saprotam, bet nez vai tā ir. tā ka tas ir tik universāli, ka šajā sajūtā tā īsti vientuļš nevari būt :)
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:21. Jūnijs 2021 - 13:39
(Link)
tas neatceļ to specifisko vientulību, kad tu nomirsti bez reāla human connection, jo esi centies, bet pilnīgi šķērsos veidos, vai varbūt necenties vispār. tas, ka man tas pierāpo ar 3-4 gadu atstarpi, nepadara viņu retrospektīvi mazāk vientuļu.
[User Picture]
From:[info]f
Date:21. Jūnijs 2021 - 13:41
(Link)
tas gan.
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:21. Jūnijs 2021 - 15:11
(Link)
ak vai kā šis ieblieza
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba