Marts 22., 2017


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
07:27

(164 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


From:[info]fedrs
Date:22. Marts 2017 - 08:40
(Link)
Nepārdzīvo! No tā nemirst.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:22. Marts 2017 - 08:52
(Link)
nu no maniem piemēriem zinātnē vispār mirst gan :)
[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:22. Marts 2017 - 09:03
(Link)
To be fair, šaubos, ka no Galtona vai Darvina darbiem kāds jelkad ir miris. Varbūt no to nesaprašanas un pārprašanas, bet tas hardly ir akmens viņu dārziņā.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:22. Marts 2017 - 09:51
(Link)
vot to "manu zinātniski korekto pētījumu par to, ka baltajiem ir augstāks IQ vnk pārprata" es saucu par nolekšanu no atbildības
[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:22. Marts 2017 - 09:54
(Link)
Nolekšanu no atbildības par tieši ko? For that point, ko, Tavuprāt, būtu jādara ar zinātniski korektiem rezultātiem, kam tiek prognozētas potenciāli iespējamas politiski nekorektas sekas?
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:22. Marts 2017 - 10:14
(Link)
varētu sākt ar to, ka apzināties šīs sekas un domāt par tām un mēģināt savākt šmuci iespēju robežās, nevis postulēt, ka tu esi viss tāds apolitisks un nevainīgs

nu vai vispār pārskatīt pētījumu as such (ko nozīmē "baltie" un kā mēs viņus atšķiram no citiem? ar ko mūsu metode atšķiras no citām? kur ir biass? vai iekš "vairāk/mazāk IQ" ir value judgement?)
[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:22. Marts 2017 - 10:22
(Link)
FWIW, neesmu pārliecināts, ka ārpus strikti akadēmiskajām aprindām pat no "Zvana līknes" (kas, admittedly, vietām ir sarakstīta priekš zinātniska traktāta nedaudz piepaceltos toņos) jelkad ir radusies kāda reāla šmuce, par ko kādam būtu jāuzņemas vainu.

Also, apskatītajā uzstādījumā (vismaz diskusijas labad) taču tika pieņemts, ka rezultāti ir zinātniski korekti. Ja tie ir tādi to the best of current knowledge, tad uz kāda punkta pamata bez jaunu pretrunīgu datu ienākšanas būtu jāveic to pārskatīšana?
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:22. Marts 2017 - 14:29
(Link)
tāpēc, ka to pārskatīšana vienmēr ir jāveic, specifiski uz biasiem, arī pēc tam, kad iegūti rezultāti. tieši tāpat kā būtu jāveic atkārtoti eksperimenti.

jā, arī ja rezultāti ir "izskatās, ka sievietes domā tikpat ātri kā vīrieši" - kas ir sievietes/vīrieši, kā mēs to definējam, kuras grupas izslēdzām, ko nozīmē "ātri domāt"
[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:22. Marts 2017 - 14:34
(Link)
Tādas metrikas jau parasti ir samērā labi definētas uz empīriskiem pamatiem until demonstrated otherwise, nezinu, vai nepārtraukta "dekonstruēšana" tur varētu daudz dot. On the other hand, par atkārtotu pētījumu veikšanu un veco datu atkārtotu pārbaudi es nekad neko neesmu teicis, I'm obviously on board with that.
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba