Novembris 11., 2016


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
09:50

(89 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:11. Novembris 2016 - 20:17
(Link)
Nelieli augsti tehnoloģiski ciemati/ autonomas dzīvesvietas - jā, piekrītu.

Par ilgspēlējošākām precēm, jes nomainīt vienreizlietojamo lietu/ iepakojumu etc kultūru pret ekonomiskāku ir/ būtu jēdzīgi. Ar globalizāciju es drīzāk domāju iegūšanas un ražotņu racionālu izvietošanu, ko noteiktu pa lielam fizikālie nevis politiskie parametri. Nu tas ir - banāni vislabāk aug vidusamerikā, tur saražo priekš visiem, tāpat kvieši - Kanādā, elektrība - Sahārā, mangāna rūda - pacific šelfā, metāns - ziemeļu okeānā utt + tam visam globāla transporta/ loģistikas infrastruktūra, lai attiecīgi viss nonāk vajadzīgajās vietās. Vobščem ar ``globalizāciju`` es saprotu šito.

Saglabāt kultūru diversitāti pie kopējas regulācijas, jes +1

Iebildums, ka nenomirsim bez jaunas citādas kafijkannas ir iebildums drīzāk nevis pret tehnokrātismu bet pret kapitālismu tā, kā tas strādā tagad un pret tā izpausmi - mārketingu.
From:[info]unpy
Date:11. Novembris 2016 - 21:24
(Link)
Šobrīd viss klupšanas akmens ir enerģētika. Tklīdz tas kaut kādā veidā tiek atrisināts, tā savu banānu vari audzēt kaut Antarktīdā. Otrs - fizika/fizikālā ķīmija protams. Tā ļoti vulgarizējot, nav nepieciešamības rakt urānu centralizēti, ja līdzīgu izotopu vari dabūt no svina bļitkas.
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:11. Novembris 2016 - 21:41
(Link)
1. Joprojām to banānu audzēt ir visracionālāk vietā, kur tam patērējas vizmazāk enerģijas.
2. Frāzi ``nav nepieciešamības rakt urānu centralizēti, ja līdzīgu izotopu vari dabūt no svina bļitkas`` es godīgi sakot īsti nesapratu. Jā, teorētiski smagākus elementus iegūt no vieglākajiem var, pievadot attiecīgu daudzumu enerģijas, bet ja mēs atceramies, ka U izotopus izmanto kāreiz enerģijas ieguvei, tad kāda jēga viņus taisīt, tērējot daudz vairāk enerģijas?
From:[info]unpy
Date:11. Novembris 2016 - 21:47
(Link)
Atslēgas frāze bija "ļoti vulgarizējot", ja par urānu. Par racionalitāti audzēt banānus tur, kur tam prasās vismazāk enerģijas, pilnīgi piekrītu. Ieskaitot visus tos resursus, kuri nepieciešami, lai to banānu aiztransportētu līdz patēriņa vietai un ierēķinot kaut kādus garā ceļa piegādes riskus.
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:11. Novembris 2016 - 21:49
(Link)
1. Nu tas ir tik ļoti vulgarizējot, ka pazūd senss
2. Nuja, tāpēc jāved nevis ar mazām laiviņām, bet ar superkonteinervedējiem. Un jāpaplašina panamas kanāls. Un jāierīko automatizēti lielas caurlaidības konteineru termināli
From:[info]unpy
Date:11. Novembris 2016 - 21:56
(Link)
:) Ir tāda futūrikas klasiska pieeja, tiešām riktīgi klasiska, +/- atsekojama tikai līdz senās Ēģiptes laikiem, kas paredz to, ka problēmas risinās, ja uzbūvē ko lielāku ar esošajām tehnoloģijām, tiešām mīlīgi, ka bliez tajā pašā virzienā, esmu šokēts, tiešām pat nezinu, kā lai to komentē.
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:11. Novembris 2016 - 21:58
(Link)
a) nav obligāti ar esošajām b) ja runājam specifiski par transportu, tad vienkārši lielāks transportlīdzeklis ir ekonomiskāks, līdz zināmai robežai, protams.
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:11. Novembris 2016 - 22:01
(Link)
PS, man ir aizdomas ka mes esam nedaudz novirzījušies no tēmas. Man pašam pret offtopiem nav iebildumu, bet nepiebradāsim citu viesistabas :)
From:[info]unpy
Date:11. Novembris 2016 - 22:02
(Link)
Taisnība, jā, arī lūdzu piedošanu saimniecei :)
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:11. Novembris 2016 - 22:46
(Link)
:D viss forši, kamēr nelamājas
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba